Sport

2016.11.19. 19:09

Kézi NB I/B: Most tízes volt a két csapat között

Balatonfüred - Lokálderbit tartottak a férfi kézilabda NB I/B-ben, ahol elmaradt a várt nagy csata, a vendégek szinte végig érvényesítették akaratukat.

B. Virág Rita

BKSE U23-Telekom U23  21:31 (12:15)
Balatonfüred, 250 néző. V.: Lábadi, Szakatics.
BKSE U23: Andó - DÉBER 4 (1), MÁTHÉ 5, Horváth L. 2, Szöllősi, VARGA 4, Szilágyi. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Sárosi, Vékony, Németh A., Orbán Á. 2, Kis, Vágner 1, Nemes 3, Vajda. Edző: Kárpáti Krisztián.
Telekom Veszprém U23: SZÉL - Gyene 1, SCHMID 6, Hanák, SZITA 6, FÜZI 4, MOLNÁR 6 (3). Csere: Bábos, Ernei, Huber, Kristóf 3, Süle,Szakály 3, Ubornyák 2, Hári, Nagy. Edző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások:8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Teltház fogadta az U23-as lokálderbi résztvevőit a férfi kézilabda NB I/B-ben. A Füred hendikeppel indult, hiszen az idén az U23-as csapata jobbára az ifjúsági korosztályra épült, míg a Telekom most legerősebb összeállításában, a felnőttekkel edző fiatalokkal léptek pályára. Csak itt jegyeznénk meg, hogy míg Gyene Norbert tavaly a BKSE színeiben stabil tagja volt az NB I-es nagy csapatnak, addig most Veszprémben legfeljebb az U23-ban kap lehetőséget.A nyitány a hazaiaké volt (5. perc: 2:0), de a 8. percben már 2:4 állt az eredményjelzőn. A játékrész feléhez érkezve Déber és Máthé góljaival egyenlített a balatoni társaság (15. perc: 6:6). A vendégek azonban kíméletlenül kihasználták a BKSE hibáit,és Schmid, valamint Szita vezérletével stabil, négy gólos különbséget harcoltak ki.

Szünet után nagy elánnal kezdett a Füred (14:15), azonban a következő három percben három veszprémi találatra nem érkezett válasz (37. perc: 14:18).A Telekom agresszíven, zártan védekezett, ami láthatóan nem ízlett a BKSE-nek, és sok hiba csúszott a játékába. A veszprémiek fokozatosan növelték a differenciát az elkedvetlenedő hazaiakkal szemben (16:21, 18:25).

A hajrában már csak egy csapat volt a pályán, és a Veszprém végül tíz góllal, biztosan nyerte a rangadót.

Összességében a Veszprém megérdemelten nyert, ám a gólkülönbség kissé túlzó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!