Sport

2016.11.14. 12:30

Újabb csata jöhet - Jó formában várják a felek a mérkőzést

Balatonfüred - A mindenkori füredi kézilabda egyik legjobban várt párosítását rendezik kedden a Balaton Szabadidő Központban.

Horváth Gábor

A több exfüredivel felálló Csurgói KK alakulatát fogadja kedden a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben, és nem csak a két csapat összecsapásainak múltját nézve várhatunk nagy csatát.Jelenleg ugyanis mindkét gárda remek formában van. A csurgóiak mérlege magáért beszél, hat siker mellett csupán kétszer veszítettek pontot.

Csoknyai István (jobbra) és Sótonyi László együtteseik élén ismét összecsapnak egymással
Fotó: Penovác Károly

Egyedül a Veszprémtől kaptak ki, ami amúgy a Szegeden kívül mindenkinek borítékolható a mezőnyben, és van egy komlói döntetlenjük. Sótonyi László (akit ugye nem kell bemutatni a Balaton partján, sem) együttese előző négy találkozóján győztesen hagyta el a játékteret.A Balatonfüredi KSE négy ponttal szerzett eddig kevesebbet riválisánál, pedig két mérkőzéssel többet játszott. Igen ám, de Fazekas Nándorék (nem ki részben a rutinos kapus remek teljesítményének köszönhetően) az elmúlt hetekben jó formát mutattak, legutóbbi meccsük pedig egyenesen kiválóra sikerült.Pénteken 33:23-ra nyertek a Balmazújváros csapatának otthonában.

- Szinte hibátlanul játszottunk, minden sikerült. Nagyon örülünk a fontos két pontnak - tekintett vissza kicsit Csoknyai István, aki rögtön hozzátette: egy teljesen más ütközet áll most csapata előtt.- A Csurgó nem véletlenül áll ott a tabellán, ahol. Nagyon erős kerete van, két sorral rendelkezik. Azonban az utóbbi időben mi is jó meccseket játszunk, kiélezett, kemény presztízscsatát várok. Fiatal csapatunk kezd beérni, egyre érettebb kézilabdát mutatunk.

Továbbra is nagy szükségünk van a pontokra, persze a Csurgónak is, amely a harmadik helyre pályázik. A védekezések és a kapusteljesítmények közötti különbség döntő lehet - fogalmazott a BKSE szakvezetője, aki elmondta, a múlt héten megbetegedett Kemény László játéka kérdéses.Sérülése miatt Zdolik Bence biztosan hiányzik majd a hazaiaknál.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!