Sport

2016.12.08. 17:55

A Füred nem hagyott esélyt

Balatonfüred - Nem volt esélye a fiatal Veszprémi Egyetem SC-nek a megyei rangadón a Szent Benedek Balatonfüred csapata ellen a női röplabda NB II-ben.

B. Virág Rita

Szent Benedek-VESC

3:0 (5, 14, 10)

Balatonfüred, 150 néző.

Szent Benedek Balatonfüred: Jezerniczky, Dordzsceren, Környei, Pintér, Sebestyén, Vasvári. Csere: Tóth-Lakics, Szokolikné, Halik, Erdősi. Edző: Fehér Tibor.

Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Szelle, Szmetán, Lados, Varga, Miklós. Liberó: Rivnyák Eszter, Csere: Rivnyák (liberó), Májusi, Horváth D., Pusztay K. Edző: Magi Gábor.

A női röplabda NB II-ben a megyei rangadón (a képen a fürediek) óriási volt a különbség Fotó: Pesthy Márton


Egész héten jó hangulatban és nagy elszántsággal készült a VESC a megyei rangadóra, szeretett volna meglepetést okozni, azonban az ugyancsak roppant céltudatos fürediek az első perctől sokkal határozottabban léptek fel. Ennek eredményeképp a balatoniak Dordzsceren pazar nyitásaival állva hagyták ellenfelüket, és zsinórban 22 pontot szerezve biztosan hozták az első játszmát.

A második szettben a veszprémiek megpróbálták rendezni a soraikat, ám Környei és Jezerniczky nagy ütései, Sebestyén és Lakics ászértékű nyitásai teljesen elkedvetlenítették őket. A jobban koncentráló Szent Benedek alig-alig hibázott, így a második felvonást is könnyedén begyűjtötte.

A harmadik etapban már nem sok ellenállást mutatott a VESC, a nagy tempót diktáló Balatonfüred Erdősi ászaival esélyt sem hagyott a riválisnak.

A megyei rangadó csak a nevében volt az. Egyoldalú küzdelmet hozott a mérkőzés, a Veszprém még megszorítani sem tudta a nagy kedvvel, pontosan és precízen röplabdázó Balatonfüredet. A találkozó alig 54 perc alatt véget is ért.

Fehér Tibor: - Nem volt esélye a Veszprémnek, magabiztosan, jól röplabdáztunk, amiért dicséret illeti a lányokat.

Magi Gábor: - A huszonkilenc pontot nem mi szereztük, hanem mindössze ennyit rontott a Balatonfüred.

A junioroknál: 3:0 (17, 13, 10). A fürediek sikerükkel átvették a vezetést a tabellán. A hétvégén: szombat, 15.00: Közgáz-Szent Benedek, vasárnap, 15.00: VESC-Kalocsa.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!