Sport

2017.01.23. 17:30

A magyar padlóhoki-válogatott csaknem fele Ajka városát képviseli

Ajka - Hat ajkai tagja lesz a világjátékokra induló 14 fős magyar padlóhoki-válogatottnak. A négyévente megrendezett sporteseménynek idén az ausztriai Graz ad otthont március 14-24-e között.

Tisler Anna

Az ajkai kiutazók közül már mindenki szerepelt korábban ilyen versenyen. Kalász Attila nyolc éve Amerikában képviselte Magyarországot, négy éve Pelikán Barnabás, Berkes László, Szigeti Balázs, Varga Csaba és Török Bálint Koreában bizonyított. A magyar csapat mindkét versenyen győzött.

Berkes László a gólkirályi címet is megszerezte. Amerikában 56 csapat vett részt a sportágban, Koreában ennél is többen. Két tartalék játékos is készül, Zarka Dávid és Berkes Márk. Edzőjük Gulyás Lajos, a Molnár Gábor iskola testnevelője, aki 21 évvel ezelőtt meghonosította a sportágat az intézményben.

Már készülnek a válogatott tagjai. A nemzeti együttes hamarosan Grazba utazik, ahol a világjátékok versenyein szerepel a gárda Fotó: Györkös József

A sportolók mindannyian az iskola egykori tanulói, akik már diákéveik idején is sikeres padlóhokisok voltak. Ma már mindannyian dolgoznak, munka mellett járnak az edzésre péntek dél-után. A padlóhokiban a botot a korong közepén levő lyukba teszik, úgy tudják irányítani azt.

Az ellenfél feladata az, hogy a saját botját tegye a másiké helyébe, hogy ő vihesse tovább a korongot a kapuba.

A játékosoknak folyamatosan figyelniük kell a korong útját, hogy ha közel kerül hozzájuk, meg tudják szerezni. A játékosok folyton mozgásban vannak, a gyors és kemény sportág jó állóképességet, kitartást, erőt és odafigyelést követel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!