Sport

2017.01.06. 15:01

Javítani szeretnének a sümegi röplabdások

Sümeg - Öt Veszprém megyei fiatal is részt vett a csehországi Brno városában rendezett MEVZA kupán a magyar nemzeti serdülő röplabda-válogatott keretében, tudtuk meg Kaposi Tamás segédedző, gyúrótól.

Tisler Anna

Az Európa bajnoki selejtező volt a fiatalok első nemzetközi megmérettetése december 27 és 30 között. A csapat tagja volt a Sümegi Röplabda Egyesületben játszó Iván Bence, Iván Gergő, Sárközi Kálmán, valamint a dabronci nevelésű, jelenleg Dunaújvárosban játszó Laczi Dominik és Matyiák Árpád. A csapat a házigazda csehek ellen 3-0 arányú vereséget szenvedett, a horvátoktól 3-2 lett az eredmény az ellenfél javára. Kaposi Tamástól megtudtuk, elégedett a csapattal, a sportolók minden helyzetet kihasználtak, jól játszottak. Az most ennyire volt elegendő. Kapnak egy másik lehetőséget is, áprilisban részt vehetnek egy pótselejtezőn, aminek a helyét és pontos idejét még nem ismerik.

A Sümegi Röplabda Egyesület a tabella nyolcadik helyén áll a 11 csapatból. Január első hétvégéjén a pécsiekkel játszanak idegenben, majd hazai pályán 21-én Kazincbarcika, 28-án Szolnok lesz az ellenfél. Kaposi Tamás elmondta, sérülés  miatt egyik játékosukat, Soós Andrást hosszabb távon nélkülözni kényszerülnek. András legkevesebb két hónapot tölt szalagszakadás miatt kényszerpihenőn. A csapat életkora alacsony, az átlagéletkor 18-20 év. Az elmúlt szezon végén öten távoztak, így őket fiatalokkal kellett pótolni. Ők mindannyian nagy tudású, szorgalmas játékosok, de meg kell szokniuk a felnőttek stílusát, hozzá kell, hogy edződjenek az ottani körülményekhez. Céljuk, hogy a következő hónapokban sokat javítsanak, amire minden esélyük meg is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!