Sport

2017.01.08. 16:41

Újra jelölt a pápai atléta

Pápa - Az Év fogyatékos csapatának jelöltjei között a IX. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán első helyezést szerző férfi szervátültetett 4x100 méteres atlétaváltó is helyet kapott.

Haraszti Gábor

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) immár 59. alkalommal a magyar sport hagyományaihoz és ambícióihoz méltó ünnepségen igyekszik díjazni a hazai sportélet legkiválóbbjait.

Az Év Sportolója-gálán összesen kilenc kategóriában adhatták le szavazataikat az újságírók. A jelöltek között helyet kapott a férfi szervátültetettek 4x100 méteres váltója.

Idén a 4x100-as váltó tagjaként jelölték a pápai futót, Gelencsér Róbertet Fotó: Molnár Tímea

A csapatot Jánka Sándor, Velkey-Guth Ádám és Zilaj Csaba mellett a pápai atléta, Gelencsér Róbert is erősítette. Róbert nem először szerepel az elismerés várományosai között, hiszen 2016-ban az Év férfi fogyatékos sportolója díjára jelölték, melyet végül nagy fölénnyel meg is kapott. - Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés - vélekedett az atléta.

- Váratlanul ért minket, hiszen arra számítottunk, hogy az idei olimpia miatt kizárólag paralimpiai csapat lehet a legjobb három között. Nem hiszem, hogy mi nyerünk, de már az is óriási dolog, hogy bekerülhettünk a legjobb háromba - fogalmazott a sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!