Sport

2017.02.02. 16:25

Kupameccsel kezdenek

Balatonfüred - Egy olyan vetélytárssal vívja idei első tétmeccsét a Balatonfüredi KSE, amely legutóbb meglepetést tudott okozni a Balaton Szabadidőközpontban.

Horváth Gábor

A Komló lesz szombaton a Balatonfüredi KSE vendége a kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A párharc egy meccsen dől el, a tét a négy közé jutás, ám mivel a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged automatikus résztvevője a kupa négyes döntőjének, a folytatásban még egy forduló vár a mostani győztesre.

Bízunk benne, hogy a balatonfürediek nem fogják még egyszer elkövetni a tavaly szeptemberi hibát. A jóval esélytelenebb Komló az NB I akkori fordulójában 27:27-re végzett a BKSE vendégeként.

- Jól sikerült a felkészülésünk, amely alatt négy edzőmeccset vívtunk. Mindenki egészséges, kiváló a hangulat. Abból a szempontból nem jött jól a téli szünet, hogy év végén épp lendületben voltunk, de bízom benne, mi- előbb visszatérünk abba a kerékvágásba - válaszolt lapunk érdeklődésére Csoknyai István.

Győri Mátyásék (a labdával) szombaton a Komlót fogadják, majd a bajnokságban az Orosháza otthonában kezdik az esztendőt Fotó: Penovác Károly

A fürediek vezetőedzője kiemelte: az első meccs mindig nehéz. - Természetesen győzelemre készülünk, de a Komló veszélyes ellenfél, ezt a saját bőrünkön tapasztaltuk. Mindenképpen jó játékra, maximális erőbedobásra lesz szükségünk - fogalmazott Csoknyai.

A Balatonfüredi KSE a bajnoki szünetben edzőmeccsen legyőzte (33:29) a második vonalban listavezető Ferencvárost, otthon kikapott (23:24) a Tatabányától, alulmaradt (32:37) Veszprémben, majd zárásként 28:26-ra nyert a Budakalász vendégeként.

A Komló elleni kupamérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.

Az első idei bajnoki időpontja sincs messze.

Az ötödik helyen telelő fürediek február 11-én az Orosháza együttesének vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!