Sport

2017.02.14. 10:45

BFC: van egy titkuk és egy Miskeijük

Balatonfüred - Az előző szezonban bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett, most mégis ismét a megyei első osztályban futballozik. Nem bánja, idén is begyűjtheti az aranyat. Elárulta, mi Balatonfüredi FC titka.

Horváth Gábor

Veretlenül vezeti a megye I-es pontvadászatot a Balatonfüredi FC, amelyet az ősszel Miskei István kiemelkedő teljesítménnyel segített. A 27 esztendős futballista nyolc gólt szerzett a bajnokság első fél évében, a végére nagyon belelendült, az utolsó három fordulóban duplázni tudott.

Két fontos derbin volt eredményes, a tihanyiak és az úrkútiak hálóját is bevette, de a gólszerzés mellett talán még fontosabb, hogy vezéregyéniséggé nőtte ki magát a rendkívül egységes füredi csapatban.

Néhány hónapja egyik sem volt borítékolható, az NB III-ból kiesett BFC romjain egy teljesen új csapatot kellett a múlt nyáron felépíteni, a veszprémi Miskei pedig elég későn, csak az alapozás végén, a szezonrajt előtt két héttel csatlakozott a társasághoz.

Mégis összejött, a Balaton-partiak remekeltek az ősszel és jó esélyük van a bajnoki cím megszerzésére.

- Nagyon jó csapatba, jó társaságba is kerültem. Mindenki rendkívül közvetlen volt, ide nehéz lett volna nem beilleszkedni - válaszolta a Napló kérdésére Miskei István, aki elárulta: öt-hat csapat érdeklődött iránta, de tudta, hogy Füreden korrekt a vezetőség, emellett van annyi edzés, hogy ne fejlődjön vissza.

- A bajnokság eleje nem volt könnyű. Ha az első fordulók valamelyikében játszunk a Pápával, valószínűleg kikapunk, de aztán szépen összeértünk. Sanyi bácsi (Beszédes Sándor, a fürediek szakvezetője) azt mondta, 8-10 fordulóra van szükség, hogy látszódjon az elvégzett munka és így lett, a pápai győztes meccsen már megmutattunk valamit.

Miskei István (csíkos mezben) nyolcszor talált a hálóba az ősszel, az utolsó három fordulóban duplázott, fontos gólokat lőtt
Fotó: Penovác Károly

Miskei több poszton is bevethető, régebben a hátvédsorban is megfordult, ebben a szezonban volt csatár, védekező középpályás, az utóbbi időben pedig irányítót játszott. A téli igazolásokkal még nagyobb lett a versengés a csapaton belül, de ezt ő nem bánja, sőt. Hozzátette: az új emberek még a korábbinál is jobbá tették a hangulatot az öltözőben.

- Ez a csapat nagyon egyben van, meghalunk egymásért a pályán. Nagyon jó az edzőnk, aki nem bánja, ha jókedvűek vagyunk, ha poénkodunk, de megköveteli a fegyelmet. Mindennek megvan a helye és az ideje. Ha munka van, akkor munka van.

A balatonfüredi titok tehát a fegyelem, a koncentráció és az egység.

Miskei István a VFC USE-ében nevelkedett és végigjárva a korosztályokat a megyeszékhely felnőtt csapatával NB III-as bajnok lett, feljutott az NB II-be. Némi kitérő után az előző szezonban a megye I-ben szerzett aranyérmet a Veszprémmel, amely, mint ismeretes, az osztályozót is sikerrel vette. Az NB III-as csapatnál azonban nem számítottak a szolgálataira.

- Számítottam rá, hogy így lesz, utólag már nem bánom, azt mondom, inkább még egy év a megye I-ben, mint egy rossz harmadosztályú szezon. Egyébként szorítok a Veszprémnek, hogy maradjon bent, mindig is szurkolni fogok volt együttesemnek, de, úgy gondolom, a pályafutásomat itt fogom befejezni Balatonfüreden - tette hozzá a kétgyermekes - egy négy és egy hétéves kislánya van - családapa, aki a következő szezonban szeretne az NB III-ban szerepelni.

A fürediek a Perutz FC-vel vannak nagy csatában az idei megye I-es bajnoki címért. A téli első és második helyezett között mindössze egy pont a különbség. A BFC-től nagy fegyvertény volt, hogy októberben 3:1-re nyerni tudott Pápán. Sokan várják az április végi visszavágót, de egyáltalán nem biztos, hogy a derbin dől el az első hely sorsa. - Szerintem mi nem fogunk hibázni, a Pápa viszont egy kiszámíthatatlanabb, ívelős futballt játszó csapat. Igen, az utolsó fordulóban Úrkúton szerepelünk, ami nehéz pálya, de addigra már bajnokok leszünk - fogalmazott Miskei István.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!