Sport

2017.03.24. 19:20

Paprikás meccs, hazai siker

Veszprém – A mérkőzés előtt a játékosok tapsolták meg a közönséget, utána pedig fordítva történt a dolog. A Veszprém visszavágott az Aramisnak a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FCV–Aramis SE

5:2 (3:1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. V.: Vass, Tolnay (Horváth). 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler, Hoffer, Tar, Püspök, Finta, Füzy, Bognár. Edző: Madarász János. Aramis SE: Hegedűs – Büki, Roni, Bognár, Cseri. Csere: Boldizsár, Soós, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi, Bozánszky. Edző: Frank Tamás.

Első hazai meccsét játszotta az 1. FCV a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A vendég a régi nagy vetélytárs, az Aramis SE (amely ez év elején háromszor is megtréfálta a bakonyiakat) volt. A kezdőrúgás előtt a hazai játékosok a B-közepet köszöntötték tapssal, mint ismert, a veszprémi szurkolók egy részét hétfőn Győrben brutális támadás érte.

Az első percben vezetést szerzett a Veszprém, Boromisza Dániel már megszokottnak mondható kapáslövése landolt a jobb alsóban, 1:0.

A bakonyiak lendületesen, a fővárosiak visszafogottan kezdtek. A hazai csapat növelhette volna előnyét, ehelyett váratlanul kiegyenlítettek a vendégek.

A 7. percben villámgyors támadás végén Cseri lőtt közelről a hálóba, 1:1.

A kőkemény belépőktől sem mentes folytatásban Boromisza G. fejesét védte bravúrral Hegedűs, majd Tatai hibázott ziccert.

A másik oldalon is kimaradt egy óriási helyzet, Roni a kapu helyett keresztbe passzolt. Az egyre bátrabb Aramis alaposan megdolgoztatta a hazai védelmet és Schmidmajer kapust egyaránt.

Öt perccel a félidő vége előtt Tar találta el a felső lécet, majd egy perc alatt kétszer is eredményes volt a Veszprém.

A 16. percben Püspök először egy felívelést küldött gyönyörűen a rövidbe, majd Tatai passzát váltotta gólra, máris 3:1 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban még paprikásabb lett a hangulat, azért futsal is akadt, Schmidmajer védett nagyot, majd Tatai kapufájával zárult az eseménydús játékrész.

A második félidő elején Roni lőtt kapu mellé ígéretes helyzetben.

A 23. percben egy szép összjáték után Tatai kotorta közelről a hálóba a labdát, 4:1.

A Veszprém fegyelmezetten visszazárt és veszélyes kontrákat vezetett. Az Aramis lehozva kapusát 5 a 4 ellen állt fel, a hazaiak hősiesen és eredményesen védekeztek.

A 28. percben Tatai lövése talált utat a kapus kezéről lepattanva a hálóba, 5:1.

Lélekben feladta az Aramis, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy komoly mentális fölényben volt az 1. FCV. A hazaiak többször is kapuba találhattak volna, az utolsó ember Roni több labdát hárított, mint csapata kapusai összesen.

Az utolsó percben összejött a szépítés a sokat próbálkozó fővárosaiknak, Mányi talált a kapuba, 5:2.

Az óriási akarással játszó Veszprém teljesen megérdemelten nyert, ezen a meccsen magasan ellenfele fölé nőtt.

Érdekes felfogásban vezettek a bírók

Madarász János: - Nem vagyok maradéktalanul elégedett a mérkőzésen látottakkal. Összességében azonban a legfontosabb célunkat, a három pont megszerzését sikerült elérnünk.

Frank Tamás: - Magunknak köszönhetjük a vereséget, fontos pillanatokban hoztunk rossz döntéseket. A bírók érdekes felfogásban vezették a meccset, de nem ezen múlt a pontok sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!