Sport

2017.03.07. 20:36

Gyenge bíráskodás, nagyszerű hangulat a sümegi röplabdameccsen

A Sümegi RE vereségével eldőlt, hogy a rájátszásban a 8–10. helyért játszhat a Péccsel és a Debrecennel a férfi röplabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Sümegi RE–PTE-PEAC 2:3 (-18, -17, 17, 20, -9)

Sümeg, 200 néző. Sümegi RE: Kaposi, Dolgos, Nagy, Illés, Iván B., Kotin. Csere: Sárközi (liberó), Óhidi. Edző: Mészáros Péter. PTE-PEAC: Demeter, Fodor, dr. Horváth, Portik, Soós, Várhalmi. Csere: Baji, Kaszás (liberók), Merkler, Wohlfárt. Edző: Gyöngyösi Zoltán.

A férfi röplabda NB I-ben a rájátszás első fordulójában arról döntöttek a csapatok, hogy az 5–7. helyért folytathatja- e a Sümeg a küzdelmet, vagy a 8–10. helyért. A meglehetősen furcsa lebonyolítás miatt az 5–7. helyes szereplésre gyakorlatilag nem is volt esélyük a Veszprém megyeieknek a MAFC tetemes előnye miatt, azonban a szabályok értelmében mégis le kellett játszani a találkozót.

Villámrajtot vett a Pécs, az első két játszmát megnyerte.

A harmadik felvonásra összekapta magát a házigazda: Dolgos és Kaposi remek támadójátékával, Sárosi kiváló védekezésével 25:17-es eredménnyel szépített a Sümeg. A negyedik etapban Kaposi vitte hátán a csapatát, de Nagy szerváit is ki kell emelni. Igazi csapatmunkával sikerült az egyenlítés (25:20).

Az utolsó részben a Pécs kezdett jobban, komoly előnyre tett szert, míg a gyenge bíráskodás miatt a hazaiakon egyre inkább eluralkodott a feszültség. A nézők elemi erővel biztatták a hazaiakat, akik végül nem tudták utolérni a pécsieket, és 3:2-es vereséggel ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!