Sport

2017.03.22. 19:10

1. FC Veszprém: bántalmazott szurkolóink miatt is harcolni fogunk

Veszprém - A bakonyi futsalosok igen fontos összecsapásra készülnek, a pénteki mérkőzésnek ráadásul egy szomorú és gyalázatos eset ad alaphangot.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, elkezdődött a rájátszás a futsalélvonalban. A felsőházban szereplő 1. Futsal Club Veszprém első meccsén, hétfőn este 9:3-as vereséget szenvedett a címvédő Rába ETO otthonában, de nem ez volt a legrosszabb, ami a bakonyiakkal történt aznap. A vendégszurkolókat ismeretlenek megtámadták és brutálisan bántalmazták a győri sportcsarnok előtt.

Ebben a hangulatban kell a veszprémieknek a következő megmérettetésre készülni, amely már itt is van: pénteken az Aramis SE csapatát fogadja az 1. FCV.

A bakonyiaknak (kék mezben Boromisza Gábor) van miért visszavágniuk az Aramis SE csapatának
Fotó: Penovác Károly

- Bántalmazott szurkolóink miatt is harcolni fogunk, s ha sikerül nyernünk, nekik ajánljuk a győzelmet. Gyalázatos dolog, ami velük történt, engem nagyon megdöbbentett, még másnap is a hatása alatt voltam. Találkoztam velük az eset után, láttam az arcukat, együtt tudok érezni velük - reagált érdeklődésünkre Madarász János. A veszprémi együttes szakvezetője a hétfői találkozóval kapcsolatban elmondta: köztudott, hogy a Győr az összes magyar csapat fölé nő, de biztató volt, hogy együttesének első sora kiváló játékot mutatott, és partiban volt a hazaiakkal. A többiek viszont ez-úttal nem tudtak felnőni a feladathoz.

- Az Aramis SE elleni összecsapás abba a kategóriába tartozik, amelyen nyernünk kell, ha el akarjuk érni céljainkat - mondta Madarász mester, aki elárulta: a heti felkészülés során nem a taktikára, hanem a mentális ráhangolódásra helyezték a
hangsúlyt.

- Vidám, felszabadult edzéseken vagyunk túl, szerettem volna, ha oldódik a hangulat. Csapatom jó játékosokból áll, és én hiszek bennük - fogalmazott a tréner.

A párharc érdekessége, hogy az Aramis SE és a Veszprém idén már háromszor is megmérkőzött egymással, két fővárosi siker mellett egy döntetlen született. Az Aramis győzelemmel kezdte a rájátszást, hétfőn hazai pályán 8:4-re verte a Haladást.

A pénteki meccs a megszokott helyszínen (Március 15. úti csarnok) a szokott időpontban (18.30) kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!