Sport

2017.03.11. 18:24

Telekom: Ez a csapatunk! Őrült meccsen biztosította be harmadik helyét a Veszprém

Veszprém – Óriási mérkőzésen, az év legjobb teljesítményét nyújtva győzte le a német Flensburg alakulatát a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén. Ezzel bebiztosította harmadik helyét és hatalmas lépést tett a kölni négyes döntő felé.

B. Virág Rita

Telekom-Flensburg

34:28 (17:18)

Veszprém, 5000 néző. V.: Badura, Ondogrecula (szlovákok). Telekom Veszprém: Mikler – Gajic, NILSSON 5, NAGY 5, Schuch, Terzic, Ugalde. Csere: ALILOVIC (kapus) - LÉKAI 5, ILIC 9 (5), Sulic 2, MARGUC 5, Palmarsson 2, Iváncsik 1, Gulyás. Edző: Javier Sabate.

SG-Flensburg Handewitt: Andersson – Svan 2, GLANDORF 5, Mogensen 1, Toft Hansen 1, Mahé 5, WANNE 4. Csere: Möller (kapus) Heinl, Gottfridsson, LAUGE SCHMIDT 5 (2), Djordjic 3, Zachariassen 1, Radivojevic 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2.

A sorsfordító Bajnokok Ligája összecsapásra visszatért a Telekom Veszprém izlandi irányítója, Aron Palmarsson. Javier Sabate vezetőedző már a héten jelezte, hogy edzésbe állt újra a légiós, ám azt nem tudta megmondani, pályára küldi-e majd a Flensburg ellen. A csapatba viszont nem került be sem Blaz Blagotinsek, sem Ligetvári Patrik, de hiányzott még Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Ivan Sliskovic is.

A másik oldalon keretben volt az a Kentin Mahé is, aki 2018-tól éppen Veszprémben folytatja pályafutását. Az összecsapás másik pikantériáját, Ljubomir Vranjes edző jelentette, aki a nyártól szintén a bakonyiaknál veszi át Sabate helyét.

A találkozó előtt a hivatalos mérkőzés labdát a veszprémiek legendás játékosa, Éles József helyezte el a kezdőkörben. Az O-szektor „Éles József, a legnagyobb király!” rigmussal köszöntötte.

Az utolsó csoportmérkőzés előtt, amely a harmadik helyért is döntött, a bemutatáskor óriási tapsot kapott Mahé és Vranjes is.

A nézőkre nem lehetett panasz, már a bevonuláskor fantasztikus volt a hangulat, sípokkal, dobokkal és talán még nádihegedűvel is felszerelkezve, elképesztő hangorkánban indult az EHF szerint is a hét mérkőzésének titulált derbi.

Glandorf betöréséből született az első találat, pedig a Flensburg már közel állt a passzívhoz. Két kapufát követően Wanne növelte a Flensburg előnyét (3. perc: 0:2).

A 6. percben aztán néhány másodperc erejéig sikerült egyenlíteni (3:3), viszont a Flensburg borzasztó tempót diktált. Még fel sem ocsúdtunk, amikor újra a Telekom kapuját rohamozták a németek.

Ilic hetesből egyenlített, Mogensen kapott kiállítást, s az emberelőnyben, Nagy labdaszerzését követően Lékai vágta a kapuba a labdát, először vezetett a Veszprém (9. perc: 6:5).

Úgy érezte magát az ember, mint egy teniszmeccsen, előbb Lékai pókhálózta ki Andresson kapuját, de még be sem mondta a szpíker a gólszerzőt, amikor már Mahé szerzett újabb gólt. Szélvészként robogott a flensburgi gárda, a németek azonnal góllal büntettek minden veszprémi hibát, megingást, eladott labdát, s így a félidő derekához érve újra a vendégeknél volt az előny (14. perc: 8:10).

Sulic harcolt ki újabb emberlőnyt, a megítélt büntetőt Ilic biztosan értékesítette (17. perc: 10:11). A létszámfölényben a két beállós figura szépen ült, Sulic ki is egyenlített (11:11).

Djordjic 11 méterről bombázott a hazai kapuba, majd Svan ziccerével újra kettő volt a különbség (20. perc: 11:13). Andersson is kezdett magára találni, s a jó védéseit követően 11:14-re alakult a meccs.

Sabate edző időt kért, Palmarsson és Marguc érkezett, Nagy szépített, azonban Wanne rögvest góllal válaszolt. Mirko Alilovic váltotta Miklert, ám Zachariassen gyorsan felavatta (24. perc: 14:17). Palmarsson hatalmas tapsot kapott a 2017-es évben elért első góljáért.

Vranjes is időt kért, s volt mit megbeszélni a hazai oldalon is, ugyanis a tempohandball egyelőre nem ízlett a Telekomnak.

Zachariasson két perce után Svant is leküldték a játékvezetők láb miatt, ám hiába támadhatott 35 másodpercig kettős előnyben a bakonyi sztárcsapat, Ugalde próbálozását Andersson védte. Ugalde labdaszerzéssel tette jóvá hibáját, Marguc pedig az üres kapuba passzolt (29. perc: 16:18). Aztán Terzic is leült két percre, Alilovic védett, Sulic pedig hátrányból is eredményes volt. Mahé hetesét az egyre jobban teljesítő Alilovic kirúgta, így az őrült rohanás végén 17:18-as eredménnyel vonultak a csapatok pihenőre.

Mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt a térfélcsere után, majd Nilsson egyenlített, aztán Ilic hetesével visszavette a vezetést a Veszprém (35. perc: 19:18). Sőt, remek védekezés, és villámgyors akciók végén 21:18-ra meglépett a Telekom. Vranjes azonnal időt kért. A Flensburg két gyors góllal reagált, Zachariassen kiállítása jókor jött, Ilic az ötödik hétméterest is kihasználta (22:20).

Terzic újabb két perce sem vetette vissza a csapatát, a védelem derekasan állta a sarat, a támadó szekcióban mindenki hozzátett valamit a siker érdekében (43. perc: 25:23).

Terzic rövid időn belül megkapta a harmadik két percét is, így piros lappal a lelátóra ült. Lékai emberhátrányban is betalált, a Flesnburg szekerét ekkor Glandorf tolta, aki már az ötödik találatánál járt.

A Veszprém irányította a játékot, s ez gólokban is megmutatkozott, Iváncsik ziccere után mindenki teli torokból üvöltött, megremegtek az aréna falai (48. perc: 29:25). Bár a németek mindent elkövettek a felzárkózás érdekében, ám a Telekomnál mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapaton.

Palmarsson átlövésével fordultunk a hajrára (54. perc: 32:27), Alilovic pedig a mérkőzés egyik hőse lett. Négy perc maradt, a Veszprém azonban magabiztosan és taktikusan játszva őrizte előnyét. Állva tapsolt ötezer néző, zúgott a „Szép volt, fiúk!”, és a Telekom bebizonyította, hogy bizony hektikus ősz ide, nem várt fiaskók oda, mert a továbbra is a Bajnokok Ligája egyik legerősebb gárdája, és az ezen az estén mutatott játékkal a sorozat egyik várományosa.

NYILATKOZATOK

Javier Sabate: - Hosszú idő után ez volt a legjobb hangulatú rangadó itt az arénában, külön köszönet ezért a szurkolóknak. Nem véletlenül számítottunk nehéz csatára, a Flensburg vezeti a Bundesligát, a Final Fourba jutásért jó eséllyel pályázik. A németek nagyon jól és gyorsan kézilabdáztak az első félidőben, s bár nem védekeztünk rosszul a visszarendeződéssel problémáink voltak, mert Ilicet a hosszú oldalon kellett cserélni. A második játékrészben aztán ez megfordult, felgyorsult a játékunk, és ez jelentős különbséget okozott. Alilovic szeznzációsan szállt be a játékba. Úgy vélem, most kifizetődik az a türelem, amit az őszi terhelés után kaptunk. Ilic több pihenőt kaphat végre Palmarsson visszatérésével és végre azon a szinten tud játszani, amire ő hívatott. Büszke vagyok a csapatra, a szurkoló táborra és bízom benne a Flensburggal még találkozunk Kölnben.

Momir Ilic: - Nagyon jó mérkőzés volt, nem véletlenül volt tartották ezt sokan a hét találkozójának. Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez az ütközet. Külön köszönet a szurkolóknak, csodás volt a hangulat és úgy érzem, ellenfélként ilyen közegben szinte lehetetlen nyerni.

Ljubomir Vranjes: - Szerettük volna nyomás alá helyezni a Veszprémet, gyors indításokkal erőszakos leindításokkal ez sikerült is az első félidőben. A védekezésben akadtak kisebb problémáink, de a gyors játékkal ezt orvosolni tudtuk. A második részben hasonló volt a játék képe, de több technikai hibát vétettünk és kialakult egy négy gólos különbség. Nilsson és Lékai sok problémát okozott, remekül teljesítettek. Sok apró hibán múlt a győzelmünk, szerettünk volna nyerni,  ez most nem sikerült, viszont a kézilabda kedvelőinek remek perceket okoztunk.

Rasmus Lauge Schmidt: - Jó első félidőt produkáltunk, kontroll alattuk tartottuk a játékot, sokat futottunk, elégedettek voltunk, de a szünet utáni első percek nem úgy sikerültek, ahogy azt vártuk. Itt úszott el a meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!