Sport

2017.04.07. 17:25

Cukoreső fogadta az oviolimpia döntőjének résztvevőit

Ajka - Cukorágyúból fellőtt cukoreső köszöntötte a második alkalommal megrendezett oviolimpia döntőjében részt vett nagycsoportosokat a városi sportcsarnokban.

Tisler Anna

A csapatok tagjai különféle gyorsasági és ügyességi feladatokat oldottak meg, volt többek között kerékpározás, tollasütőn tollaslabdával futás, vödörcipelés. A lelátókról a szülők biztatták a versenyzőket.

Az első helyezést a Vízikék óvoda Vízimanók csapata érte el, második lett a Micimackó Halimbáról, harmadik a Tornádó a Hétszínvirágból, a további sorrend Napsugár (székhely óvoda), Menő manók (Padragkút), Némó (Patakparti) és Szélvész (Hétszínvirág).

Az ajkai oviolimpia több száz gyermeket mozgatott meg Fotó: Pesthy Márton

Minden résztvevő, az eredménytől függetlenül, felállhatott a dobogóra, és mindenki nyakába érmet akasztottak a szervezők. A cél ugyanis nem annak a megállapítása volt, hogy hol vannak gyorsabb, ügyesebb vagy netán erősebb gyerekek, hanem a sportos életforma megszerettetése, az egészséges életmódra való nevelés.

Jákli Péter ajkai sportszervezőtől megtudtuk, minden benevezett óvoda, az elért eredménytől függetlenül, 20 ezer forint értékű sportcsomagot kap, valamint a légvárvarázs eszközeit felállítják egy napra az intézményben, és azt minden gyermek használhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!