Sport

2017.04.26. 18:25

Stabil alapokat hoznak létre a füredi röpisek

Nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelő központtá válna a Szent Benedek - Balatonfüred Röplabda Akadémia, amely mindössze két esztendő alatt csodás sikereket ért el.

B. Virág Rita

A Szent Benedek - Balatonfüred Röplabda Akadémia 2015-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a Nyugat-Magyarországon röplabdázó női utánpótláskorú játékosokat - a sportág számára - egy magas színvonalú utánpótlás- nevelő klubba tudja integrálni, ahol megteremti a beiskolázási, továbbtanulási és játékoskarrierjük alapvető szükséges feltételeit.

Az előző, alakuló bajnoki évben a felnőttcsapat budapesti és négy Füred környéki játékossal bronzérmet harcolt ki a női NB II-ben.

A 2016/2017-es bajnokságban már az éremszerzés mellett azt is célként fogalmazták meg a klub vezetői, hogy az utánpótlásbázist fel-építve stabil alapokra helyezzék az egyesületet.

A Szent Benedek felnőttcsapata bronzérmes lett
Fotó: Pesthy Márton

A sportiskolai programnak köszönhetően több tehetség is csatlakozott az egylethez, amelynek központja a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tagintézménye. Jelen pillanatban a felnőtt-, junior- és serdülőcsapatban 40 igazolt játékossal rendelkezik a klub. A Református Általános Iskolában pedig harminc mini és gyermek korosztályú játékos kezdte meg a röplabdázást.

Két évvel a megalakulása után első jelentős sikerét érte el a Szent Benedek serdülő röplabdacsapata, hiszen beverekedte magát az ország hat legjobb csapata közé. Mind-ezek mellett a jórészt serdülőkorú játékosokkal felálló juniorcsapat megnyerte az NB II-es röplabdabajnokság nyugati csoportját. A felnőttgárda - az előző évhez hasonlóan - ezúttal is bronzéremmel fejezte be a 2016/2017. évi NB II-es bajnokságot.

Jelenleg négy edzővel dolgoznak a Szent Benedeknél, és további két tréner beiskolázását tervezik szeptembertől.

Már csak egy megmérettetés van hátra ebből az idényből, ahol még érdekelt a Szent Benedek: Fehér Tibor serdülőcsapata a Szalayné Sebők Éva országos serdülőbajnokság hatos döntőjében szerepel hamarosan, ahol a fiatalok számára egyértelmű cél az éremszerzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!