Sport

2017.05.11. 18:24

Elnöki látogatás - Bienerth a veszprémi úszóknál járt

VESZPRÉM - Országjáró körútjának újabb állomása Veszprém megye volt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökének, Bienerth Gusztávnak.

Donát Tamás

Balatonfűzfő és Ajka után látogatást tett a Veszprémi Egyetemi Úszó Klub otthonában is. Ismerkedett a VÚK körülményeivel, az ott folyó szakmai munkával, a tehetségek gondozásával és nagy érdeklődést tanúsított a létesítmény fejlesztések iránt is.

Bienerth Gusztáv elmondta, hogy a júliusi világbajnokságra elkészült Duna Aréna tapasztalatai már mind felhasználható lesz a Veszprémben építendő uszodában.

A MÚSZ elnöke azt kérte Veszprém polgármesterétől, Porga Gyulától, hogy a megyeszékhelyen megépült versenyuszoda után is tartsák meg a meglévő vízfelületeket is, hogy minél több helyen lehessen úszni. Bienerth azt mondta, hogy bár az úszás egyéni sportág, a sikereket még is csapatban lehet elérni

Fotónkon balról: Porga Gyula polgármester, Ötvös Tamás, a VÚK elnöke, és Bienerth Gusztáv, a MÚSZ elnöke
Fotó: Pesthy Márton

A királynék városának első embere azt mondta, hogy az építendő veszprémi uszoda terve a kormány asztalán van. És bízik abban, hogy hamarosan megérkezik a válasz és jövőre megkezdődhetnek az ötven és harminchárom méteres valamint a tanmedence kivitelezési munkálatai. Porga Gyula reagált, Bienerth Gusztáv kérésére is.

Elmondta hogy a jelenlegi uszodát továbbra is biztosítani kívánják a helyi úszó sportnak és szeretnék felújítani is. Szerepel a tervek között a Báthory általános iskola tanmedencéjének korszerűsítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!