Sport

2017.05.30. 08:55

Kétszeres bajnokcsapat

Ajka - Sorrendben másodszor lett a férfi kézilabda NB II északnyugati csoportjában bajnok a Le Belier KK Ajka együttese.

B. Virág Rita

Tavaly mindössze egypontos előnnyel zárt az élen az ajkai alakulat, a 2016/17-es idényben viszont igen meggyőző fölénnyel, kilencpontos különbséggel nyerte meg a pontvadászatot.

Poór Tamás, a KK Ajka vezetőedzője elmondta, a szezon elején a város- és a klubvezetés hasonlóan gondolkodott, a bajnoki cím elnyerését és a feljutás lehetőségét tűzték ki célul.

- Próbáltunk fokozatosan építkezni, ezért az évad elején a törzsgárdát két játékossal erősítettük meg. Sinka Dávid Szentgotthárdról, a korábbi szegedi, válogatott klasszis szélső névrokona, Vadkerti Attila pedig Kiskunhalasról érkezett hozzánk. Velük együtt bővültek a variációs lehetőségeink mind támadásban, mind védekezésben - összegzett Poór Tamás.

Az ajkaiak összesen húsz győzelmet, egy döntetlent szereztek, illetve egy vereséget szenvedtek el. Csupán egyetlen csapat, a bronzérmes Várpalotai Bányász SK gárdája tudta két vállra fektetni az Ajkát, a második fordulóban az a találkozó 27:22-es eredménnyel ért véget. A későbbi második, Tarján SE otthonában pedig 19:19-es döntetlenre végzett a két fél.

A Le Belier a szezonban toronymagasan a legkevesebb gólt kapta, szám szerint 483-at, de a lőtt gólok számára sem lehet senkinek panasza, a 646 találat a mezőnyben a harmadik legtöbb, és ez azt jelenti 29,3 gólt szerzett átlagban meccsenként.

A 2016/17-es évad azért is különleges volt, mert egyszerre még soha ennyi Veszprém megyei csapat nem indult a bajnokságban. Összesen hat alakulat (Veszprémi KKFT II, Telekom Veszprém II, KK Ajka, Balatonfüredi KSE II, Várpalotai Bányász, Bakonyerdő Pápa) próbált szerencsét a megyéből.

Poór Tamás erről úgy vélekedett, két megyebeli gárda találkozója mindig rangadónak, szomszédvári derbinek számít, ahol a játékosok felfokozott hangulatban lépnek pályára. Nekik pedig kifejezetten jót tett, hogy ilyen sok megyei rangadót vívtak, hiszen folyamatosan tűzben voltak, ráadásul a konkurens csapatokra is figyelniük kellett, így például a Tarjánra vagy a Szentgotthárdra.

- Az egész évet tekintve számomra az sokat jelentett, hogy a legfontosabb találkozókon, a kulcsmeccseken rendre jól teljesítettek a fiúk. A csapat sokat fejlődött, és néhány poszton ugyan elkél az erősítés, de ilyen alappal már vállalni lehet az NB I/B-t - fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!