Sport

2017.05.13. 12:35

Sikeres csopaki taekwondózók

2011 októberében 4-6 fiatal kezdett el taekwondo technikákat tanulni a településen, a Csopaki Református Általános Iskola tornatermében.

Szendi Péter

Az érdeklődők alacsony számából is fakadó kezdeti nehézségeken túljutva mára egy stabil, dinamikusan fejlődő és eredményesen működő csapattá vált a Hullámtörők TKD Klub.

A közel hetven tagot számláló társulat a Csopak SC Egyesület tömegsport szak-ágán belül működik. A taekwondóedzéseken egyszerre vesznek részt gyermekek és felnőttek, ami fokozott odafigyelést igényel mind az edzések megtervezése, mind pedig a lebonyolítása során.

- A gyakorlatok végrehajtatásánál kiemelt jelentőségű az arányosság, a nemekhez és a korcsoportokhoz, valamint a vonatkozó tudásszinthez igazodó edzésmódszer egyszerre, egyidejűleg történő alkalmazása. Sajátos arculata a klubnak, hogy itt lehetőség van arra, hogy együtt eddzen a család, így mindenki jól érzi magát - mutatja be a szakosztályt Gábor Farkas klubvezető.

Idén több mint százszor állhattak dobogóra a csopaki taekwondózók
Fotó: Niederhoffer Edina

Több család együtt jár hétről hétre az edzésekre, együtt fejlődnek, örülnek a csapat tagjai sikereinek, együtt vesznek részt a rendszeres közösségi programokon, versenyeken, baráti összejöveteleken, szabadidős programokon. A gyermekek a szüleik viselkedésén keresztül tapasztalják meg a közösségen belüli kapcsolatépítés jelentőségét,.

- A Hullámtörők TKD Klub nem csak egy sportklub. Ez egy olyan közösség, amelyben a gyakorlás, az együtt edzés jelentősége túlmutat a harcművészet rendszeres gyakorlásán. Miközben az úton járunk, általunk, velünk egy valódi, a hagyományos emberi értékeket középpontba helyező közösség formálódik, amelyben a kölcsönös megbecsülés, elfogadás, az egymás iránti tisztelet és segítés kap elsődleges hangsúlyt - folytatja tovább Gábor Farkas, aki méltán büszke lehet a klub eredményeire.

2013 óta tizennyolc versenyen vettek részt, ebből 8 megyei, 4 országos és 6 nemzetközi volt. Az éremkollekció példaértékű, hiszen eddig negyvenegyszer állhattak a dobogó legfelső fokára a versenyzők, miközben 40 ezüst- és 28 bronzérmet is kiosztottak a sportolóknak. A legbüszkébbek azonban a magyar bajnoki címekre lehetnek. Gábor Bianka ifjúsági erőtörés kategóriában, míg Szabó Noah gyerek küzdelem osztályban győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!