Sport

2017.05.19. 09:05

Utolsó veszprémi meccse következik Sabatenak

VESZPRÉM - Utolsó alkalommal irányítja a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttesét hazai környezetben Javier Sabate vezetőedző szombaton a bajnoki döntőben a Mol-Pick Szeged alakulata ellen.

B. Virág Rita

Javier Sabate öt évvel ezelőtt érkezett Veszprémbe, akkor Carlos Ortega vezetőedző munkáját másodedzőként segítette. Ortega edzőt aztán a 2015/16-os szezonban, szeptemberben menesztették és a helyére ideiglenesen Sabate került. Ment a szekér a csapatnak, így véglegesítették állásában, sőt meghosszabbították kontraktusát további egy évvel.

A 2016/17-es évadban óriási kihívás előtt állt az egyesület, egyszerre négy fronton kellett helyt állnia. A magyar bajnoki és Bajnokok Ligája mérkőzésekkel párhuzamosan a SEHA-Ligában is részt vett, később pedig a Magyar Kupa négyes-döntőben is érdekelt volt. Minden idők legerősebb és legnépesebb veszprémi kerete állt Sabate rendelkezésére, hogy a négy fronton révbe érjen. Most egy elvesztett SEHA-Liga finálé - amit valljunk be, egyáltalán nem fáj annyira - és egy megnyert Magyar Kupa döntő után a két legfontosabb sorozatban kell bizonyítani.

A magyar bajnoki aranyat a Veszprém huszonnégy alkalommal hódította el, de azt leszögezhetjük, soha nem volt még ilyen nehéz dolga, mint most. Ha azt mondtuk, minden idők legerősebb veszprémi kerete harcol az idei évadban, akkor az is igaz, hogy minden idők legkiválóbb szegedi garnitúrájával szemben. Az örök második, az ősi rivális Tisza-partiaknak ugyanis az elmúlt tíz évben még nem volt ilyen komoly sansza bajnoki címet nyerni, mint most. Persze ehhez a Telekomnak is lesz egy-két szava.

Javier Sabate mérlege mindenesetre eddig makulátlan. Öt Magyar Kupa győzelem után szerdán megszerezheti ötödik magyar bajnoki címét is. Sőt, negyedszer is részese a kölni Final Fournak.

Azt azonban nem árt megjegyezni, az idei hektikus szereplést - minden nehézségével együtt - a bajnoki aranyéremmel tudná igazán feledtetni a mester. Minden egyéb csak mellébeszélés volna.

A csapatnak, a játékosoknak, a szurkolóknak és minden veszpréminek kell az az arany, hogy a negyvenéves klub méltóképp jubilálhasson a huszonötödik bajnoki címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!