Sport

2017.07.07. 14:25

Egyéni úszórekordok a BÚK ifjú sportolóinál

DEBRECEN Tizenhat egyéni csúcsot értek el a Balaton Úszó Klub ifjú sportolói a delfin országos bajnokságon a közelmúltban.

B. Virág Rita

A korosztályos ob-n a 2007 és 2008-as születésű fiúk és a 2008-as születésű lány versenyzők indulhattak. A Balaton Úszó Klubot három fiatal tehetség képviselte, akik a három nap alatt összesen 21 számban álltak rajthoz.

- Bátran mondhatjuk, hogy a számok java részében versenyzőink az ország tíz legjobb úszója közé tartoznak jelenleg. Összesen 16 egyéni csúcs született a verseny folyamán. A gyerekek a három nap alatt végig fegyelmezetten és jó versenyzőhöz méltó módon szerepeltek - mondta elégedetten Vattai András, a fiatalok edzője.

Vattai András edző (jobbra) elégedetten nyilatkozott tanítványairól az országos bajnokságot követően Fotó: BÚK

Négy versenyszámban okleveles helyezést is sikerült elérnie Eszenyi Mórnak, aki 100 háton 1:18,53-al ötödik lett, emellett az összes számban javított egyéni legjobb idején. Szintén okleveles eredményt ért el Karancsi Réka: 400 gyorson 5:39,61-gyel hatodik, 200 vegyesen 3:05,17-tel szintén hatodik, míg 50 gyorson 35,33-mal ötödik helyen végzett.
Bartalus Szilárd pedig valamennyi indulásával egyéni rekordot döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!