Sport

2017.07.21. 15:40

Sepsiszentgyörgyön jártak a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület Atlétika-Szabadidő szakosztály tagjai

TÖMEGSPORT - A Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület Atlétika-Szabadidő szakosztály tagjai a sepsiszentgyörgyiek meghívásának eleget téve részt vettek a Szent György Napokon.

Méreg József

Egyhetes ott-tartózkodásunk alatt az általunk három évvel ezelőtt felállított emlékkereszttől váltófutottunk Kézdivásárhelyt érintve Sepsiszentgyörgyig. Az egyesületünk által állított emlékkereszt Nyerges-tetőn van, amely a magyarok számára egy zarándokhely, hisz 1848/49-es szabadságharc idején a hős székelyek itt védték hazánkat a porosz és az osztrák túlerővel szemben.

Az egyesület is állított keresztet a Nyerges-tetőn

A helyi Gáll Lajos Futókör tagjaival már több mint 26 éves a kapcsolatunk, hisz a mi egyesületünk volt az első civil szervezet, akik a romániai forradalom után 1990-ben Veszprémtől Sepsiszentgyörgyig közel 900 km-t váltófutottak. Részt vettünk a hagyományos futónapon is, ahol versenyzőink is neveztek és többen dobogóra is állhattak.

Megkoszorúztuk Áros Károly sírját is, aki a Háromszék sportújságírója volt és sokat tett azért, hogy a két testvértelepülés polgárai még szorosabb kapcsolatban éljenek.

Egyesületünk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy Antal Árpád András polgármester díszoklevelet adományozott a két város közötti sportbaráti kapcsolatok ápolásáért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!