Sport

2017.08.20. 12:58

A BFC mellett az Úrkút SK tudott idegenben nyerni

Kétgólos hátrányból állt fel a Devecser, a gyulafirátótiak a 92. percben mentettek pontot, a Sümeg-Csetény meccs is a hajrában dőlt el. A forduló derbijén, a Kristály-BFC összecsapáson vendégsiker született.

Horváth Gábor

A második fordulót rendezték az MTD Hungária megye I-es futballbajnokságban.

VBSK-Úrkút 0-2 (0-1)

Várpalota, 60 néző. Jv.: Ákos D. Várpalotai BSK: Közép - Horváth R. (Borbély), Hulka (Sallai), Kalapács, Borbás, Bogdán, Roll (Balogh), Szabó G., Lukács, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Úrkút SK: Kádár - Új, Imre (Sáringer), Szabó L., Korpos, Garai (Pilka, Keller), Kuti, Lang, Ódor, Varga M., Haman (Freili). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Korpos, Haman.

A vendégek kezdték jobban a meccset, már a 12. percben megszerezték a vezetést, amikor egy parádés védés után a mindenkinél gyorsabban reagáló Haman kihasználta a lehetőséget. A VBSK játéka kicsit felélénkült, és ez meg is hozta az eredményt, Roll büntetőt harcolt ki. Igaz, Bogdán lövését Kádár hárította.

A második félidőben a hazaiak akár meg is fordíthatták volna az eredményt, de az úrkútiaknak voltak nagyobb helyzeteik. A végjátékában egy védelmi hibát követően Korpos állította be a végeredményt.

Jók: senki, ill. mindenki.

Tudósított: Lujber Péter.

Kristály SE-BFC 0-3 (0-2)

Ajka, 200 néző. Jv.: Pilinger K. Ajka Kristály SE: Szalai - Bakos, Hauser R., Ménes (Primusz), Hauser T., Szedlacsek, Horváth L. (Kiszlinger), Szabó Z., Mészáros, Vizkelety (Sipos), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Balatonfüredi FC: Hegedüs - Emperger, Imre, Mátó (Udvardi M.), Tóth G., Szabó P. (Miskei), Kós (Szurok), Krén (Rápó), Grecsó, Lattenstein (Reznyák), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Imre, Lattenstein, Tóth G.

A taktikusabb, jobb erőben lévő vendégek némi játékvezetői segítséggel vitték el a három pontot. A mérkőzés elején a hazaiak lehetőségeiket elpuskázták, a fürediek egy szerencsés góllal szereztek vezetést. Ezt követően a játékvezetőt le kellett váltani, megsérült. A helyére beálló asszisztens azonnal ítélt egy 11-est a vendégek javára, ami tulajdonképpen döntő is volt.

Jók: Bakos, Hauser T., Kungl, ill. Hegedüs, Krén, Miskei.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

FAK-Peremarton 2-0 (1-0)

Balatonfűzfő, 100 néző. Jv.: Pap E. Fűzfői AK: Radnai - Kovács K., Kallós (Pál), Balatoni, Humli (Dudás), Wellesz P. (Schneider), Solymosi (Stein), Nyári, Szabó P., Auerbach, Szalai. Edző: Horváth Ferenc.

Peremarton SC Berhida: Sztankovics - Varga R., Szabó Z., Nagy Cs. (Fülöp D.), Czipp, Barthalos (András Zs.), Szabó A., András N., Csejtei, Ferencz, Kerekes (Fülöp T.). Edző: Saáry Zoltán.

Gólszerzők: Kovács K., Humli.

Az alacsony színvonalú találkozón, gyenge játékkal is végigtámadta a mérkőzést a fűzfői csapat. A FAK uralta a játékot, és több helyzetet hagyott ki a szívósan védekező vendégekkel szemben. A látottak alapján megérdemelt a hazai győzelem a lelkes Peremarton ellen.

Jók: Szalai L. Kallós, ill. Czipp, Varga.

Tudósított: Béday András.

Devecser-Magyarpolány 3-2 (2-2)

Devecser. Jv.: Nedvesi R. Devecser SE: Csepregi - Rába (Illés N.), Tisonyai, Orbán A. (Csicsics), Burucs (Cserna), Szakonyi, Szélessy, Paksai (Németh A.), Orbán T., Illés M., Király. Edző: Cserna Róbert.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Veisz, Magyar, Molnár P. (Benkő), Gottfried, Polt, Horváth L., Kardos, Vöröskői, Szállási, Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szakonyi, Csicsics, Tisonyai, ill. Horváth L., Piri.

GySE-FC Zirc-Dudar 3-3 (1-1)

Gyulafirátót. Jv.: Holczbauer F. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Horváth T., Végh, Kálmán (Ring), Zágor M. (Horváth M.), Veinperl, Zágor Zs., Balta G., Szabó G., Olasz (Balta N.), Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

FC Zirc-Dudar: Szemmelveisz (Pavelka) - Vörösházi, Vachtler, Papp S. (Papp B.), Barcza, Dávid, Torkos, Petróczi, Takács, Turner, Sipos. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Horváth T., Szabó G., Veinperl, ill. Petróczi (2), Turner.

TFC-Ugod SE 3-0 (1-0)

Tihany, 200 néző. Jv.: Lovasi I. Tihanyi FC: Sárdi - Dévényi (Kovács K.), Kovács Á., Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Gál (Horváth B.), László, Károlyi, Klauz (Erőss), Pass (Benedek). Edző: Lukács István.

Ugod SE: Porcelán - Fodor, Vesztergom, Zsirai, Györkös (Sári), Pető, Szommer, Egyed (Töreki), Czere, Hegyi, Zsoldos. Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Gál (2), Kovácsfi.

A tihanyiakat (fehér mezben elöl László Gábor) megdolgoztatta az Ugod, de végül biztosan tartották otthon a pontokat
Fotó: Pesthy Márton

A hazaiak uralták a játékot az első félidőben, a mezőnyfölényt a 30. percben gólra is váltották Lukács István fiai. Németh pazar kiugratásából Gál értékesítette a ziccert. A második félidőben sokáig nem sikerült fogást találnia ellenfelén a Tihanynak. Vérszemet is kaptak a vendégek, több ízben egyenlíthetett volna az Ugod, ha kicsit több szerencséje van. Ha nehezen is, de a végére megtört a Vesztergom irányította védelem, előbb Gál szerezte meg második találatát egy pontos kapáslövésből, majd Kovácsfi állította be a végeredményt, „szilánkosra törve" Porcelán kapuját.

Jók: Sárdi, Gál, Németh, Károlyi, ill. Vesztergom, Zsirai.

Tudósított: Kovácsfi Barna.

BSE-Péti MTE 3-1 (2-0)

Balatonalmádi, 150 néző. Jv.: Nagy J. Balatonalmádi SE: Mocher - Stiger, Jakab, Zömbik, Horváth P., Nácsa, Újvári (Hideghéti), Mogyorósi (Lendvai), Szalai, Felföldi (Gondán), Burcsik (Benedek). Edző: Kozma Csaba.

Péti MTE: Gáti - Gyurcsek (Horváth Z.), Tordai (Szakáts), Müller, Oláh, Szakáts, Nagy M., Bálint, Dunavölgyi R. (Győry), Fenyvesi, Fréh. Edző: Győry Csaba.

Gólszerzők: Felföldi, Burcsik, Újvári, ill. Nagy M.

A hazaiak igyekeztek feledtetni az előző fordulóban elszenvedett vereséget és szép szabadrúgás góllal vezetést szereztek. Nem sokkal utána egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt, de a hazai kapus bravúrral védett. Még az első félidőben formás akciót követően növelte előnyét az almádi csapat. Fordulás után továbbra is a hazaiak domináltak, aminek eredményeként szép támadás végén háromgólos előnyre tettek szert. A vendégek a mérkőzés végén szépítettek. Megérdemelt hazai győzelem. Jók: az egész BSE, ill. Müller, Oláh.

Tudósított: Jandrasics Gábor.

SVSE-Csetény 3-2 (1-1)

Sümeg, 200 néző. Jv.: Kozma T. Sümeg VSE: Kovács R. - Kulman (Bujtor), Hegedűs, Kiss L., Makkos (Horváth R.), Révész, Schönberger, Markó (Reicz), Rédei (Bencze), Márkus, Mayer (Falusi). Edző: Fördős József.

Csetény SE: Mentes - Kiss S., Szenft, Ganzler, Kakas (Peng), Hornyacsek, Vincze, Jakab, Fenyvesi, Tálos D., Bíró. Edző: Molnár János.

Gólszerzők: Kiss L., Márkus, Mayer, ill. Kakas, Szenft.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzés jellemezte mindkét félidőt. Az első játékrész kiegyenlített volt, mindkét oldalon kimaradt gólhelyzetekkel. Szünet után a hazaiak azonnal támadólag léptek fel, magasabb sebességre kapcsoltak, s rendre vezették támadásaikat. A gólok mellett több helyzetet is kihagytak. A sümegiek akaraterejük és küzdeni tudásuk, veszélyes támadójátékuk alapján megérdemelt győzelmet értek el a jól játszó csetényiekkel szemben.

Jók: Kovács R., Hegedüs, Kiss L., Márkus, Mayer, ill. Bíró, Kakas. Tudósított: Fazekas László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!