Sport

2017.08.29. 13:55

Győri Mátyás: Sokat kell még fejlődnöm

Szeretnék minél több percet, egészen pontosan minőségi percet a pályán tölteni - mondta munkatársunknak a Telekom Veszprém fiatal szerzeménye, a magyar férfi kézilabda egyik legnagyobb ígérete.

Horváth Gábor

Aki ismeri Győri Mátyás eddigi pályafutását, tudja, hogy a Szeghalomról származó fiatalember igazi őstehetséget tudhat magáénak, nagyon érzi a kézilabda nevű játékot. Emellett elég céltudatos, komoly és szorgalmas ahhoz, hogy ragyogó pályafutást fusson be.

S valljuk meg, a generációváltás előtt álló magyar férfi kézilabda-válogatottnak óriási szüksége van a hozzá hason-ló feltörekvő ifjakra. Éppen ezért nagyon izgalmas a következő időszak, Győri Mátyás ugyanis ezen a nyáron váltotta a Balatonfüredi KSE mezét a magyar bajnok Telekom Veszprém dresszére.

- Kicsit furcsa volt az első időszak, hiszen a többi új igazolás már beilleszkedett - reagált lapunk érdeklődésére az irányítóként és átlövőként egyaránt bevethető játékos, aki a nyári junior-világbajnokság miatt csak később tudott csatlakozni új együttese felkészüléséhez.

Győri Mátyás (jobbra) egy másik újonccal, a macedón Dejan Manaskovval
Fotó: Penovác Károly

- Azóta már én is túl vagyok a beilleszkedésen, és azt mondhatom, hogy mindenki nagyon közvetlen, normális, jó fej volt. A munka egyébként mindenkinek új, mindenkinek szoknia kell azt, hiszen Ljubomir Vranjes személyében új edző érkezett a csapathoz - fogalmazott a fiatal kézilabdázó, aki hozzátette: a tréningek nagyon intenzívek, emellett sok a labdás gyakorlat. Az edzéseken mindenki maximálisan odateszi magát. A munkamennyiség nem feltétlenül több, mint másutt, de óriási a hajtás. - Észre sem veszed, hogy elfáradsz, csak később tudatosul benned, amikor alig tudsz megmozdulni - tette hozzá az NB I előző szezonjának gólkirálya.

Mint ismert, Javier Sabaté edzőt a bakonyiak kispadján és a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztján a svéd Ljubomir Vranjes váltotta idén.

A Németországból érkezett, 43 éves mester edzőként nyert már Bajnokok Ligáját, játékosként pedig világ- és Európa-bajnokságot, vala-mint olimpiai ezüstérmet. - Munkaszerető emberként ismertem meg, aki katonás, ugyanakkor kedves és segí-tőkész. Ha bármi gondunk van, azt elmondhatjuk neki. Nagy, személyes beszélgetések még nem voltak, de azt már elmondta nekem, hogy bátran játsszak, hozzam ki magamból, amit tudok, és nem lesz baj.

Győri Mátyás a németországi Sparkassen-kupa felkészülési tornán bemutatkozhatott új csapatában.

- Furcsa volt, persze, hiszen négy éven át Balatonfüreden kézilabdáztam, ott már minden megszokott volt, az új helyzetbe pedig bele kell rázódjak. Azt mindenesetre elmondhatom, hogy az edzések már rutinból mennek.

Akadnak még itt dolgok, amelyeket meg kell szoknia a fiatal játékosnak.

- Sosem gondoltam volna, hogy egyszer valaki ismeretlenül megállít az utcán. Veszprémben már utánam kiabáltak, először nagyon meglepődtem, de aranyos volt az illető, sok sikert kívánt. A nyílt edzésünk is fantasztikus volt, annyi szurkoló gyűlt össze az arénában, mint más csapatnál egy mérkőzésen. Ami a szezont illeti, tisztában vagyok vele, hogy nekem tanuló időszak jön. Sokat kell fejlődnöm. Szeretnék minél több percet, egészen pontosan minőségi percet a pályán tölteni. A keretben nincs olyan játékos, akitől ne tudnék ellesni, eltanulni valamit, úgyhogy előttem a lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!