Kerékpár

2022.01.03. 10:03

Chris Froome térdsérüléssel bajlódik

Térdsérülés miatt fel kellett függesztenie az edzéseket Chris Froome-nak, az Israel Start-Up Nation négyszeres Tour de France-győztes kerékpárosának.

A 36 éves brit sportoló Youtube-csatornáján jelentette be, hogy az elmúlt időszakban túlerőltette a térdét, s most egy ideig nem ülhet biciklire.

Sajnos azt hiszem, az elmúlt hetekben, miután újra kezdtem az edzéseket, a kelleténél egy kicsit lelkesebb voltam és túlhajtottam magam

– mondta Froome, aki szerint kissé visszaveti majd a felkészülését a sérülés, ezért még nem tudja, idén mikor versenyezhet először.

A hétszeres Grand Tour-győztes sztárversenyző 2019 nyarán, egy franciaországi viadalon 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is. Azt követően a 2020-as szezont kihagyta, és tavaly tért vissza, de még nem tudott a korábbi magas szinten teljesíteni, a Tour de France-ot a 133. helyen zárta.

Borítóképünkön Chris Froome. Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!