Három gólt kaptak

2019.05.19. 21:43

A bajnok FC Ajka nem bírt a Ménfőcsanakkal

Már az első félidőben gól- és emberhátrányba került az FC Ajka, amely alul is maradt a Ménfőcsanak vendégeként a labdarúgó NB III nyugati csoportjában vasárnap.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (fehér szerelésben Illés) harmadszorra kaptak ki a szezonban Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ménfőcsanak–FC Ajka 3-0 (1-0)

Győr-Ménfőcsanak, 300 néző. V.: Takács. Ménfőcsanak ESK: Ficsór – Németh, Kelemen, Gyagya, Füredi – Kószás, Koncsag (Visy, 70.), Czanik, Szalai (Veres, 83.) – Serfőző, Böcskey (Nagy, 66.).

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Keresztes, Csaba – Illés (Kenderes, 60.), Bonivárt, Nagy E., Harsányi (Nagy K., 60.) – Oláh, Major (Horváth P., 60.). Edző: Schindler Szabolcs.

A vendégeknél több olyan játékos is szerepet kapott, aki az elmúlt időszakban keveset volt a pályán: Keresztes, Csaba, Bonivárt, Harsányi és Major egyaránt a kezdőcsapatban találta magát.

Az ajkaiak kezdtek támadóbb felfogásban, a második percben Major-Köles összjáték után utóbbi 11 méteres lövését hárította bravúrral a hazaiak kapusa. Három perccel később Oláh alakított ki magának lehetőséget, de a védőknek végül sikerült menteniük.

Az ajkaiak (fehér szerelésben Illés) harmadszorra kaptak ki a szezonban Fotó: Penovác Károly/Napló

A 13. percben Harsányi és Oláh játszott össze, majd Oláh lőtt 18 méterről a bal kapufa mellé.

A hazaiak a 16. percben vezették első támadásukat, Kószás jobb oldali beadása suhant el a kapu előtt.

Kiegyenlítettebbé vált a játék. A 23. percben Kószás 15 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 35. percben Nagy Erik lövését hárította Ficsór bravúrral.

A 38. percben Major átadása kicsit hosszúra sikerült, így a kivetődő kapusnak sikerült mentenie Illés elől.

A 42. percben Keresztes próbált menteni egy fejek fölött átívelt labdát, de Serfőzőt találta el, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Czanik értékesítette, 1-0. Keresztest kiállította a bíró.

A félidő utolsó percében Horváth Dénes kapusnak kellett hárítania egy jobbról belőtt labdát.

A második játékrész sem a vendégek szája íze szerint alakult. A 76. percben Serfőző húzott el a jobb oldalon, visszagurított labdáját Czanik egy igazítás után, 14 méterről a bal felső sarokba lőtte, 2-0.

A 82. percben egy ajkai szabadrúgást követően gyorsan kontráztak a hazaiak. Ismét Serfőző volt a főszereplő, remekül húzott el a jobb oldalon, beadását pedig Kelemen fejelte a hálóba, 3-0.

Schindler Szabolcs: – Rotáltuk a csapatot, lehetőséget kaptak olyan játékosok, akik kevesebbet játszottak. Az első 25 perc rendben volt, több gólszerzési lehetőségünk is akadt, sajnos nem sikerült betalálni. A kiállítás aztán borította a forgatókönyvet. A folytatásban sem bekkeltünk, felvállaltuk a játékot, kockáztattunk, sajnos ez lett a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában