Sport

2016.09.21. 10:13

A Bajnokok Ligája legnagyobb favoritja lehet a Telekom Veszprém

Veszprém – A 2016/17-es idény legfontosabb kérdése a veszprémiek számára, hogy az idén végre elfoglalhatja Európa trónját a Telekom Veszprém. A kézilabda szakírók szerint a szerdán elrajtoló Bajnokok Ligája legnagyobb favoritja a magyar bajnok.

B. Virág Rita

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a szezon kezdete előtt hagyományosan megkérdezi újságíróit, mely csapatokat tartja a legesélyesebbnek a Bajnokok Ligájában. Az idei tízes rangsorba mindkét magyar egység bekerült, lássuk hát, hogyan.

A tizedik helyre a német THW Kiel alakulatát sorolták a szakemberek. A „Zebrákat” azonban ettől a helyezéstől függetlenül nem illik lebecsülni, annak dacára, hogy a bajnokságban nem úgy kezdett a gárda, ahogy az elvárható lett volna. Kíváncsian várjuk, a Veszprémet elhagyó Christian Zeitz teljesítményét.

A kilencedik helyen a MOL-Pick Szeged szerepel, akit az új erősítésekkel képesnek tartanak a hozzáértők a kieséses szakasz elérésére.

Nyolcadik a PPD Zagreb, amely a felkészülési időszakban szép dolgokat mutatott és egy rangos, párizsi felkészülési tornán például harmadik lett.

A címvédő Kielcét csupán a hetedik helyre sorolták be, többek között azért, mert a fél csapat Rióban szerepelt, és a klub világbajnokságon is simán kikapott a francia PSG-től.

Hatodik a spanyol Barcelona, amely annak dacára, hogy tavaly nem jutott ki Kölnbe, a BL egyik legnagyobb favoritja. Feltehetően ezt be is akarja bizonyítani a PSG, a Kiel, a Flensburg és a Veszprém ellen is.

Ötödik helyen a Flensburg áll, amely elég meggyőzően kezdte az idei szezont és 2015 után 2017-ben újra szeretne kölni résztvevő lenni.

Negyedik a Vardar Szkopje, amelynek erejét már a Telekom Veszprém is megérezte a SEHA-Ligában.

Harmadik a német bajnok, a Löwen, amely viszont eddig nem volt túl meggyőző a saját bajnokságában.

Második helyre tették a PSG-t, s talán nem véletlenül. A francia sztáralakulat tovább erősödött Gensheimerrel, s bár a klub világbajnokságot nem tudta megnyerni, bombaerős és vitathatatlanul a legtöbb klasszist felvonultató kerettel rendelkezik.

Elérkeztünk az első helyhez, amelyet a Telekom Veszprém alakulata foglalhat el. A szakírók szerint jókor kapott pofont a magyar bajnok a Vardartól a SEHA-ban, és biztosak benne, hogy a szombati, Flensburg elleni rajtra már legszebb arcát mutatják majd Nagy Lászlóék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!