Vendégsikerrel zárt az 1. FCV

2020.02.18. 10:08

A bakonyi futsalosok Kecskeméten hangoltak a kupadöntőre

Győzelemmel zárta a futsal NB I alapszakaszát az 1. FC Veszprém, amely Kecskeméten gyűjtötte be a pontokat. A bakonyiak a nyolcadik helyen végeztek, következik a rájátszás, de a bajnoki folytatás előtt még lebonyolítják a Magyar Kupa négyes döntőjét.

Horváth Gábor

20200211 Veszprém Bajnoki futsal mérkőzés 1. Futsal Club Veszprém (fehér) - Ferencváros (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Kecskemét-1. FCV 1-3 (1-1)

Kecskemét. V.: Borbás, Ibriksz, Janitz. Kecskemét Futsal: Tombácz – Csamangó, Móra, Rutai, Dobosi. Csere: Csővári, Kovács, Molnár, Récsei, Sallai. Edző: Koós Károly.

1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Gyurcsányi, Boromisza, Milosavljevic. Csere: Schmidmajer, Miklós, Tar, Papp, Varga, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R., Caio Matheus. Edző: Frank Tamás.

A sereghajtó, tizedik helyen álló Kecskemét volt a nyolcadik pozíciót elfoglaló Veszprém ellenfele a futsal NB I alapszakaszának zárókörében. Már korábban eldőlt, hogy Frank Tamás alakulata az alsóházban szerepel majd a rájátszásban, az utolsó fordulóban arra kellett figyelniük a bakonyiaknak, hogy a kilencedik Rubeola ne előzze meg őket a tabellán.

Ez nem történt meg, az 1. FCV begyűjtötte a pontokat, maradt a nyolcadik helyen, így két egységet visz magával a rájátszásba.

Korán vezetést szereztek a vendégek, a harmadik percben Boromisza Dániel talált a kapuba, 0-1.

A folytatásban hosszú ideig nem esett gól, aztán a házigazda nem sokkal a szünet előtt egyenlíteni tudott, Rutai volt eredményes, 18. perc: 1-1.

A második félidőben nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat nagy erőket mozgósított a vezetést megszerzéséért. Bőven akadt dolga a kapusoknak.

Idén jó formában van a veszprémi együttes, amelyre szombaton kemény csata vár
Fotó: Penovác Károly

Végül a Veszprémnek sikerült feltörnie ellenfele védelmét, Tatai József góljával 1-2-re módosult az állás a 30. percben.

Három perccel később a brazil újonc, az első meccsén szereplő Caio Matheus is a hálóba talált, 33. perc: 1-3.

A folytatásban Schmidmajer tíz méteres büntetőt védett, a Kecskemét nem tudta izgalmassá tenni a találkozó végét, megérdemelt sikert aratott az 1. FCV.

A bakonyiak hétvégén a Magyar Kupa szombathelyi négyes döntőjében szerepelnek, a szombati elődöntőben (15.30) a házigazda Haladás lesz a Frank-csapat ellenfele. A másik ágon az NB II-es Érdi VSE és a kupacímvédő MVFC Berettyóújfalu csap össze egymással (18.00). A párharcok győztesei vasárnap, 14.30-as kezdéssel mérkőznek meg a végső sikerért.

Bajnoki eredmények, utolsó (18.) forduló: MVFC Berettyóújfalu-Aramis SE 4-3, FTC-Nyírgyulaj 7-1, Haladás-Debrecen 3-2, Dunaferr-Rubeola FC 5-2.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Berettyóújfalu 50 pont, 2. Haladás 46, 3. Nyírgyulaj 29, 4. FTC 26, 5. Aramis 25, 6. Dunaferr 25, 7. Debrecen 20, 8. Veszprém 16, 9. Rubeola FC 11, 10. Kecskemét 10. (Az első öt helyezett a felső-, a 6-10. pozícióban végzett csapatok az alsóházban folytatják a küzdelmet.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában