Sport

2016.01.26. 15:56

A Balatonfüred kissé álmosan is simán győzött

Balatonfüred, Veszprém - A női röplabda NB II-ben a bajnoki címre pályázó Szent Benedek a Kalocsával kezdte a tavaszi idényt. A Veszprémi Egyetem SC szintén a Kalocsával meccselt, de a tavalyi aranyérmes a második körben csapott össze vele.

B. Virág Rita

Kalocsai SE-VESC 3:0 (-20, -12, -12)

Kalocsa. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Lados, Talabér, Rivnyák, Páll, Májusi. Csere: Hartung. Edző: Magi Gábor.

Sajnálatos módon a bajnoki mérkőzéssel egy időpontban rendezték Veszprémben az országos diákolimpiai döntőt, ahol többen is részt vettek az NB II-es csapatból. Csak rendkívül tartalékosan, mindössze egyetlen cserével tudott kiállni Kalocsán a Veszprém, amelynek érthetően a túlélés volt a célja. A körülmények dacára a VESC az első szettben még lelkesen küzdött, látványos és hosszú labdamenetekben dőlt el a pontok sorsa, és ekkor még partiban volt ellenfelével a vendégegyüttes.

Sajnos a folytatásra elfáradtak a fiatalok, és ettől kezdve a Kalocsa érvényesítette a papírformát.

A hétvégén ismét összemérheti erejét a női röplabda NB II-ben a két megyei rivális, a Balatonfüred (pirosban) és a Veszprémi Egyetem SC. A találkozó január 31-én 16 órakor kezdődik az egyetemen
Fotó: Penovác Károly


Szent Benedek-Kalocsa 3:1 (20, -22-, 22, 21)


Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia: Molnár L., Varga, Gerencsér, Szokolikné, Dordzsceren, Pál-Szabó. Csere: Kende, Molnár B. (liberók), Környei, Vukov, Farkas, Ambrus. Edző: Komáromi Móric.

A tavasz első fordulóján a Balatonfüred a Kalocsával kezdett. Az első szettet a sok hibával játszó, kissé még álmatag balatonfürediek gyorsan meghozták, Komáromi Móric tanítványainak 22 perc kellett ahhoz, hogy 1:0-s előnyre tegyenek szert.

A folytatásban azonban a vendégek összeszedték magukat és állva hagyták a Balatonfüredet (1:1).

Nagy küzdelem alakult ki a harmadik játékrészben. Mindkét oldal sokat cserélt, de végül az egyre összeszedettebb balatoniak jó hajrával újra vezetni tudtak.

A negyedik felvonásban sem kényelmesedtek el a fürediek, és izgalmas labdamenetekkel tarkított, látványos szettben megnyerték a mérkőzést.

Komáromi Móric: - Stabilabb alapjátékra és egyénileg is javulásra van szükségünk ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabban röplabdázzunk.

Jelenleg a Szent Benedek a második a tabellán a Haladás VSE mögött. A Veszprémi Egyetem SC a tavalyi bajnoki cím után viszont egyre kilátástalanabb helyzetbe került, egyetlen sikerrel és nyolc vereséggel az utolsó helyen áll a mezőnyben. Az Ikrény egy ponttal előzi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!