Csoportmeccs Berlinben

2019.03.30. 07:00

A Balatonfüredi KSE már a kupadöntőre is készül

A címvédő otthonában zárja a kézilabda EHF-kupa csoportkörét a Balatonfüredi KSE, amely vasárnap lép pályára Berlinben.

Horváth Gábor

Már korábban eldőlt, hogy a BKSE nem jut tovább az EHF-kupa A csoportjából, ahol a sorozat két tavalyi döntőse (Füchse Berlin, Saint-­Raphael) mellett egy spanyol élcsapat, a La Rioja volt az ellenfele.

A fürediek négy vereség után legutóbb pontot szereztek, két vállra fektették a Veszprém Arénában a La Rioját. A nemzetközi szereplésről összességében elmondható, hogy Csoknyai István – többször is sérülésekkel küszködő – alakulata tisztességgel helytállt, de nem ez az egyetlen pozitívum a csoportkörös játékot illetően.

A BKSE az NB I-ben az utóbbi hetekben sorra verte ellenfeleit, méghozzá meg­győző játékkal és fölénnyel. A vetélytársak a találkozókat követően szinte kivétel nélkül úgy fogalmaztak, hogy nem tudták felvenni a versenyt a Balaton-partiak gyors, dinamikus kézilabdájával, aminek eredője épp a nemzetközi szereplés, tapasztalat.

Fazekas Nándorék legutóbbi áldozata a Cegléd volt, a Füred szerdán 28-22 arányban nyert idegenben.

– Egy kiesés elől menekülő csapat otthonában szerepelni mindig veszélyes. Tempósan kezdtünk, de a meccs elején sokat hibáztunk, a folytatásban azonban precízebbé vált a játékunk és magabiztos, fontos sikert arattunk – foglalta össze Csoknyai István. A szakember kiemelte: örül a fegyelmezett játéknak és annak is, hogy a hajrában tudta szerepeltetni a fiatalokat.

Az együttes vasárnap (16.00) a Füchse Berlin vendége lesz.

– Folytatjuk a munkát, a célunk pedig az, hogy jó meccset játsszunk. Számunkra már nincs tétje a találkozónak, a hazaiak viszont a csoportelsőségért hajtanak. Szeretnénk felhasználni a mérkőzést a Magyar Kupa jövő heti négyes döntőjére való felkészülésre is. Meglátjuk, mire leszünk képesek egy ilyen erős csapat otthonában – mondta Csoknyai István, aki megjegyezte: a sűrű meccsprogram miatt az utóbbi hetekben kevesebbet tudtak edzeni, ugyanakkor a heti két mérkőzésnek is megvan az előnye. A csapat hozzászokott ehhez a terheléshez.

Az EHF-kupa hétvégi programja, A csoport, szombat, 19.15: Saint-Raphael–La Rioja. Vasárnap, 16.00: Füchse Berlin–Balatonfüredi KSE. Az állás: 1. Füchse Berlin 8 pont, 2. Saint-Raphael 8, 3. La Rioja 2, 4. BKSE 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában