Péntek esti sétagalopp

2019.05.03. 20:10

A BKSE esélyt sem adott gyengén játszó vendégének

Könnyed, magabiztos sikert aratott a Balatonfüredi KSE pénteken hazai pályán a kézilabda-élvonalban. A Komló minimálisan sem tudta megnehezíteni vendéglátója dolgát.

Horváth Gábor

A hazaiak (piros mezben) még ennél nagyobb arányú sikert is arathattak volnaFotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE-Komló 35-24 (18-13)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balatonfüredi KSE: Bősz – DÉBER 4, KEMÉNY 4, TOPIC 6, Ferreira, SZITA 7, Bóka. Csere: Andó (kapus), Máthé 4 (2), SZÖLLŐSI B. 6 (2), Szöllősi O., Németh B. 1, Semenov, Varga 2, Ág 1. Edző: Csoknyai István. Komló: Granic – Szkokán, Obradovic 4, SUNAJKO 5, Grünfelder, Jerkovic 4, MARKOVIC 7 (7). Csere: Durdevic, Selymes (kapusok), Katzirt, Petricevic, Manojlovity 1, Balázs 2, Marcsek, Gebhardt, Hoffmann 1. Edző: Kilvinger Bálint. Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 7/7.

A jelentős részben külföldiekkel felálló Komló volt a BKSE vendége pénteken, ez volt a fürediek utolsó előtti hazai meccse a szezonban. A hazaiak a negyedik, a vendégek a nyolcadik helyről várták a találkozót. Komlói találattal indult a meccs, de a hatodik percben már 5-2-t mutatott az eredményjelző. Nem állt össze a vendégek játéka, időt is kértek. A Füred jól támadott, és azzal együtt vezetett biztosan, hogy a védekezése bőven hagyott kívánnivalót maga után. A 13. percben Bősz védése után Szita 9-6-ra alakította az állást. Nem sokkal később négyre nőtt a hazai előny, 11-7.

A hazaiak (piros mezben) még ennél nagyobb arányú sikert is arathattak volna Fotó: Penovác Károly/Napló

Topic remekelt, a másik oldalon Jerkovic szépített. A 19. percben megszületett a komlóiak első magyar gólja, Balázs Sándor jegyezte, közben ötre nőtt a különbség, 14-9. Szita Zoltán már az ötödik találatát lőtte, a 24. percben 16-11 volt az állás.

Nem változott a játék képe, a BKSE irányította a mérkőzést, miközben a komlóiaknak maximum fellángolásai voltak. A szünetben öt gól volt a házigazda előnye.

A második félidő elején Bősz védett szépen, Szöllősi Balázs pedig gyönyörű gólt akasztott a felső sarokba, tovább nőtt a különbség.

A folytatásban kettős emberhátrányba került a Füred, de a házigazda így is eredményes tudott lenni. A 43. percben 26-17 állt az eredményjelzőn, a BKSE a gólszerzés mellett próbálta színezni is a játékot.

 

A győzelem nem forgott veszélyben, a kérdés az volt, mennyivel nyer a Füred, amely az 54. percben elérte a tízgólos előnyt, 30-20. Időt is kértek a vendégek, ennek ellenére Németh Balázs száguldott végig a pályán.

A hajrában a hazai keret legfiatalabb tagjai is szép gólokat lőttek, kiütéses sikert aratott a BKSE.

Csoknyai István: – Sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk, sok könnyű gólt lőttünk. Magabiztosan gyűjtöttük be a két pontot, van még egy hazai meccsünk, azt is szeretnénk megnyerni.

Kilvinger Bálint: – Gratulálok a Fürednek, teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Sajnos nem tudtuk azt az arcunkat mutatni, amit szerettünk volna. Nem voltunk megfelelő hőfokon, sok hibával játszottunk, amelyet könnyedén kihasználtak a hazaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában