Sport

2016.12.26. 13:43

A Botev iskola két csapatot nevezett a Rákoskert Kupára

Budapest, Veszprém - Minden dicséretet megérdemelnek a veszprémi Botev iskola tornászai, aki a hagyományos Rákoskert Kupa elnevezésű rangos diák torna versenyen csapatban két bronzérmet is begyűjtöttek.

B. Virág Rita

A budapesti XVII. kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola idén huszadik alkalommal rendezte meg a Rákoskert Kupa országos diák tornaversenyt.

Az általános iskolák fiú és leány csapatainak kiírt rendezvényen Veszprém megyéből a Hriszto Botev Általános Iskola két korosztályban nevezte leány alakulatát az év utolsó megméretésére.

A boteves tornászokat Papréti Emese testnevelő, torna szakedző és Pődör Ramóna testnevelő készítette fel.

A II. korcsoportban a 24 induló gárda közül a kecskemétiek nyerték meg a kupát, a házigazdák előtt, a harmadik helyen pedig a veszprémi lányok végeztek. A csapat tagjai: Csuta Sára, Gombos Dóra, Polák Luca, Kiliti Eszter, Boros Laura, Lakatos-Bartók Zsuzsa.

Az egyéni összetett versenyben Lakatos-Bartók Zsuzsa 135 induló közül az előkelő kilencedik helyezést érte el.

A felső tagozatosok között, a III-IV. korcsoportban összesen 22 csapat nevezett. A Cserháti Luca, Baján Enikő, Stark Bereniké, Lukács Laura, Gugolya Zsófia, Csikó Kinga összetételű veszprémi együttes minden dicséretet megérdemel, hiszen a lányok még csak az 5., 6. osztályba járnak, de így is remekül szerepeltek a zömében 7., 8. osztályos tornászok között. Csapatban a debreceniek nyertek, míg a második hely ezett kecskemétiektől csak 0,3 ponttal elmaradva, az értékes harmadik helyen végeztek a Botevesek.

Egyéniben is kiváló eredménnyel zártak a Botev képviselői. A 127 egyéni induló közül a veszprémiek közül legjobban Gugolya Zsófia teljesített, aki az ötödik lett, Lukács Laura a hatodik helyet érdemelte ki, míg Csikó Kinga a kilencedik helyen fejezte be a versengést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!