Sport

2012.07.24. 08:49

A F1 Német Nagydíj után: Alonso-t istenítik

A német sajtó elsősorban a címvédô Sebastian Vettel büntetésével foglalkozott a vasárnapi Forma–1-es Német Nagydíj másnapján, míg az olasz és a spanyol lapok a ferraris Fernando Alonsót dicsőítik.

MTI

A sorozatban címvédő Red Bull-versenyző – aki még soha nem nyert hazája nagydíján – 2. helyen száguldott célba, de utóbb 20 másodperces és három pozíciót érő büntetést kapott, amiért a pályán kívül előzte meg a McLaren brit pilótáját, Jenson Buttont.

Fernando Alonso viszont újra nyert, immár harmadszor a szezonban.

A német Abendzeitung ezt írta: „Vettel fekete szériája: a világbajnok júliusban (...) nem tud futamot nyerni” Bild: „Vettelt megbüntették! Elúszik a vb-cím?” A svájci Neue Zürcher Zeitung összefoglalója: „Az ember és a gép tökéletes kombinációja: a ferraris Alonso.”

Az olasz Corriere della Sera intelligensnek és taktikusnak látta az egyéni tabellát immár 34 pontos előnnyel (egyébként a Red Bull ausztrálja, Mark Webber előtt) vezető spanyol sztárt, míg a La Repubblica egyenesen addig ment: „Alonso (...) uralja a világot”.

A spanyol El mundo Deportivo jelzői: hibátlan, könyörtelen.

A sajtó – és nem csak a hazai – pedig mostantól már a Hungaroringre, a hétvégi Magyar Nagydíjra koncentrálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!