az élvonal a cél

2019.05.15. 14:08

A feljutásért játszik a Hoya Veszprém!

Két ősi rivális, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém és az Oroszlányi SE küzd meg a kosárlabda NB I/B piros csoportjában a bajnoki címért, vagyis az élvonalba jutásért.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton

A Hoya alakulata már az alapszakaszban bebizonyította, a 2018/19-es évadban az aranyérem egyik legfőbb várományosa: huszonnégy győzelem mellett mindössze kétszer kapott ki.

Ezt követően az első helyen jutott be a rájátszásba, ahol veretlenül jutott tovább körről, körre. Az első fordulóban a PVSK-Kronosz Kiadót, a másodikban a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját búcsúztatta. A fináléban pedig az az OSE Lions lesz az ellenfele, amely csapatnál ugyancsak a bajnoki címet és a feljutást tűzték ki célul még az évad elején.

– Egyáltalán nem lepett meg, hogy az Oroszlány kiejtette a tavaly még A csoportos MAFC-ot. Szerintem a legjobb négy közé közel azonos képességű együttesek jutottak be, amelyek bárhol, bármelyik pályán képesek bravúrra. Az OSE a fővárosban is nyerni tudott, hazai pályán pedig gyakorlatilag simán hozta a találkozót – foglalta össze Mérész Csaba, a Hoya szakvezetője.

A vezetőedző kifejtette, úgy készülnek, mint minden mérkőzésre. Nem beszélnek arról, hogy a finálé vár rájuk, és milyen fontossággal bír a pénteki összecsapás. Szerinte felesleges terheket nem kell csapatára rakni.

Fotó: Pesthy Márton

– Az első mérkőzés döntő befolyással bír a párharcra. Két nyert meccs szükséges az aranyéremhez. Nekünk ezért most az a legfontosabb, hogy őrizzük a hazai pályaelőnyt, és bármihogyan is, de nyerjünk – húzta alá a tréner.

Mérész edző elmondta, az OSE alakulatának legnagyobb erőssége, hogy a remek egyéniségek kiváló csapatot alkotnak. Hosszú a kispadja és idegenben sem ismer lehetetlent.

– Nagyon fontos, hogy a védekezésünk mindvégig stabil maradjon, ne hagyjunk ki egy percre sem. Az a célunk, ne kelljen felállt védelem ellen játszani, hanem minél gyorsabban, lehetőleg sok szerzett labdával és gyors indítással termeljük a pontjainkat. Muszáj lesz nekik esni, ahogy az alapszakaszban is tettük – magyarázta.

Mérész Csaba hozzátette, egyetlen csapat harcolhatja ki a feljutást, de bízik benne, hogy a Veszprém lesz az.

Naményi Miklós, a Hoya PE Veszprém kosárcsapatának ügyvezetője a feljutásra vonatkozóan lapunknak azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy szeptembertől az élvonalban, az A csoportban szerepeljen a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában