egy találattal - de győztünk

2019.06.13. 08:00

A fiatal magyar válogatott kint lesz a jövő évi kontinenstornán

Bebiztosította elsőségét a magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában szerdán a szlovákok vendégeként.

Horváth Gábor

Nemzeti együttesünk (fehérben) gyengébb játékkal is győzni tudott

Forrás: Magyar Kézilabda-szövetség

Nemzeti együttesünk egy góllal nyert Vágsellyén, és ezzel eldőlt, hogy biztosan ott lesz a jövő évi norvég–osztrák–svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A szerdai találkozónak nem volt nagy tétje, mert a szlovákok már korábban búcsút mondhattak továbbjutási álmaiknak (négy meccs után nulla ponttal álltak), míg a mieinknek elegendő volt egy pont a hátralévő két mérkőzésen az üdvösséghez.

Persze a magyar csapat már szerdán biztosra akart menni, és ez sikerült is.

Nemzeti együttesünk (fehérben) gyengébb játékkal is győzni tudott
Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség

A két tartalékos alakulat összecsapásán egy találattal bizonyultak jobbnak a vendégek.

A fiatal magyar együttes az első félidőben jobbára hátrányban volt, aztán a hajrában sikerült fordítania.

A második játékrészben a szlovákok üldöztek minket, sokáig jó eséllyel. Hiába léptünk meg négy találattal, az 54. percben 18-18-at mutatott az eredményjelző. Ezután viszont két magyar gól jött, innen pedig már nem tudtak újítani a hazaiak.

A második félidőben teljesített jobban a magyar csapat, amely védekezésben fel­javult, ugyanakkor támadásban a szünet után sem játszottunk megfelelő hatékonysággal.

Eredmény: Szlovákia–Magyarország 20-21 (8-9). Vágsellye. V.: Bounouara, Sami (franciák). Szlovákia: Paul, Zernovic, Konecny (kapusok), Bogar, Briatka 3 (3), Duris 1, Guzy, Halla, Hruscak 3 (1), Kalafut 3, Korbel, Kovácech 2, Machac 4, Michalka, Prokop 4, Resovsky. Szövetségi kapitány: Peter Kukucka.

Magyarország: Székely, Borbély (kapusok), Ancsin 4, Balogh 1 (1), Bodó 2, Bóka 1, Hornyák 2, Juhász 3, Kemény, Ligetvári 1, Máthé 4 (4), Rosta 1, Sipos 1, Szita, Szöllősi B. 1, Tóth Á. Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matics.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 9/5.

Nemzeti együttesünk vasárnap Kecskeméten zárja a sorozatot, az ellenfél Olaszország lesz. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában