Főhajtás

2020.10.27. 07:00

A Forradalmi futás Veszprém eldugott utcáin, lépcsőin haladt

A Négy évszak, négy verseny rendezvénysorozat idei harmadik eseménye a Forradalmi futás volt, ahol stílusosan 10,23 kilométer várt az indulókra.

Bényi-Virág Rita

Fotó: Szervezők

A Forradalmi futásra mintegy százharminc nevezés érkezett, a nap a gyerekversenyekkel kezdődött a közgazdasági szakiskola udvarán. A legkisebbek kategóriáját Zsebe Zétény és Szemán Dorka, a nagyobbacskák viadalát Hubai Gábriel és Szemán Kata nyerte.

A felnőttek ezt követően indultak útnak, az 1956 méterre lévő Brusznyai emlékművet a résztvevők együtt, bemelegítő kocogással érték el. Itt néma főhajtással, koszorúzással emlékeztek az 1956-os hősökre. Ezután rajtolt el a mezőny. A futók komolyan vették a kihívást, nagy tempóban haladtak, odatette magát mindenki. A Palást utca és a Gulya-domb közötti ösvényen a női élbolyt hatalmas esés akasztotta meg, mentőt kellett hívni az egyik versenyzőhöz, akiről később kiderült, sajnos komoly térdsérülést szenvedett.

A 10,23 kilométeres táv Veszprém régi, kevésbé is-mert zegzugos utcáin, lép­csőin, rejtett átkötőkön haladt végig.

Tehel Tibor, a verseny főszervezője lapunknak elmondta, mindenki győztes, aki teljesítette a távot, azonban a verseny embere kétségtelenül Szekula Mónika, akit a hatalmas esés után a kórházból visszavártak a versenyközpontba, és megkaphatta a Forradalmi futás különdíjat.

Megjegyezte, a részvételi díj egy részével, mint mindig, a veszprémi állatvédőket támogatják, a nemes cél érdekében például Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője tíz nevezést vásárolt, valamint több visszalépő, illetve a szervezők is lemondtak a támogatás fejében a díjazásról.

A Forradalmi futáson százharmincan vettek részt október 23-án Fotó: Szervezők

Mind a nőknél, mind a férfiaknál a legjobb hat célba érkező kapott elismerést. A férfiaknál Szemán János lett a hatodik, Zsebe Olivér az ötödik, Fejes Krisztián a negyedik. A dobogó legalsó fokát Dombai Csaba foglalhatta el, ezüstérmet érdemelt ki Molnár Máté, a viadalt Bíró Károly Róbert nyerte.

A nőknél Pénzes Gabriella ért be a hatodik helyen, Cinkotai Klára az ötödikként, Lenkei Judit a negyedikként zárt. Király Kinga a harmadik helyezésnek örülhetett, Hubai Tímea a második helyet szerezte meg, míg Inhof Lili mindenkit megelőzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!