Sorsoltak az EHF-kupában

2018.11.29. 12:02

A fürediek német, spanyol és francia ellenfelet kaptak

Egy igazi nagyágyút is kapott az EHF-kupa csoportkörének csütörtöki sorsolásán a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely német, spanyol és francia vetélytárssal néz majd szembe jövő februárban és márciusban.

Horváth Gábor

Csoknyai Istvánék szeretnének minél előbb visszatérni az „őszi útra” Fotó: Penovác Károly

A férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének csütörtöki sorsolását két magyar csapat, a Balatonfüredi KSE és a Grundfos Tatabánya várta. A bécsi eseményen a selejtezőből bekerült 16 csapat nevét négy kalapból húzták ki.

A BKSE az A jelű négyesbe került, ahol papíron legerősebb ellenfele a német Füchse Berlin lesz, de a spanyol La Rioja és a francia Saint-Raphael is kőkemény vetélytársnak számít.

A tatabányaiak talán valamivel könnyebb mezőnyben, a B csoportban játszanak majd, a német Hannover, a macedón Rabotnik és a horvát RK Nexe társaságában.

- Pokoli nehéz csoportba kerültünk, de a negyedik kalapból vártuk az ellenfeleket, így erre számítani is lehetett – reagált érdeklődésünkre Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE szakvezetője kiemelte: fiatal csapatának óriási élmény és egyben lehetőség lesz ilyen remek ellenfelek, három topbajnokság egy-egy képviselője ellen pályára lépni. Hozzátette, jövő februárban és márciusban kemény sorozat vár majd együttesére, amelynek meg kell szoknia a szerda-szombat meccsritmust.

A BKSE kettős győzelemmel vívta ki a csoportkörbe kerülést, az idegenbeli siker után hazai környezetben is két vállra fektette a cseh Karvinát. Ezzel ugyanakkor még nem ért véget az esztendő, a hátralévő időszakban három keménynek ígérkező bajnoki és egy kupatalálkozót vív a Balaton-parti alakulat. Az első állomás Komló lesz, ahol szombaton szerepelnek a fürediek.

- Van feladatunk bőven, benne vagyunk a darálóban. Ezzel együtt a sikeres EHF-kupa-selejtezőt követően szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Sűrű a középmezőny, szükségünk lenne a pontokra, de Komlón nem egyszerű nyerni – fogalmazott Csoknyai István.

Az EHF-kupa 2019-es csoportbeosztása, A csoport: Füchse Berlin (német), La Rioja (spanyol), Saint-Raphael (francia), Balatonfüredi KSE. B csoport: Hannover (német), Tatabánya, Rabotnik (macedón), RK Nese (horvát).

C csoport: Porto (portugál), Holstebro (dán), Cuenca (spanyol), Constanta (román).

D csoport: Granollers (spanyol), Azoty-Pulawy (lengyel), THW Kiel (német), GOG dán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában