A kiesés is a tét Herenden

2019.04.12. 21:16

A Gyulafirátót a tavasszal még veretlen Ajka Kristály csapatát fogadja

Elsősorban az alsóházban rendeznek nagy csatákat ezen a hétvégén az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban.

Horváth Gábor

Az úrkútiak (sötétebb mezben) a Balatonfűzfőt fogadják ma

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi FC (2.)–Devecser SE (13): A papírforma biztos hazai sikert ígér, a két csapat „más ligában” játszik, a Füred a bajnoki címért hajt, a vendégek a kiesést szeretnék elkerülni.

TIAC VSE (9.)–Magyarpolány SE (10.): Mindkét csapat 23 ponttal rendelkezik, azaz jó kis alsóházi derbire van kilátás. A Tapolca az utóbbi hetekben jó formába lendült, míg a magyarpolányiak – meglepő módon – ezen a tavaszon egyelőre idegenben eredményesebbek, mint otthon.

Herend (15.)–Csetény SE (14.): Ha az előző párharcot alsóházi derbinek hívtuk, ez nyugodtan lehet kiesési rangadó. A tét nagy, egy pont csak a különbség, a hazaiak elmozdulhatnak az utolsó előtti helyről, a vendégek ezzel párhuzamosan visszacsúszhatnak a kiesőzónába.

Az úrkútiak (sötétebb mezben) a Balatonfűzfőt fogadják szombaton Fotó: Penovác Károly/Napló

Úrkút SK (3.)–Fűzfői AK (11.): A két csapatnak múltja van, s ez a múlt nagy csatákat rejt magában. Ebben a szezonban gyengélkedik a FAK, és jelenleg az úrkútiak is csak keresik őszi formájukat. Nagy kérdés, melyik fél milyen napot fog ki, a házigazda az esélyesebb a sikerre, de lehet ebből szoros, kiegyenlített küzdelem is.

VLS Veszprém (1.)–Várpalotai BSK (12.): Országos egyes a meccs, a VBSK-nak nem az éllovassal kell(ene) felvennie a versenyt, hanem a közvetlen riválisokkal. A várpalotaiak a sűrű középmezőny alsó részében állnak, és nem lehetnek nyugodtak. Ugyanakkor a Veszprém figyelme sem lankadhat, a VLS kifejezetten szépen menetel idén, de csak egy pont az előnye a tabella élén.

Tihanyi FC (4.)–FC Zirc (16.): A tihanyiak már csak egy egységre vannak a dobogótól, és nagy valószínűséggel most sem okoz majd gondot nekik a három pont begyűjtése. A Zirc becsületből lép pályára, a tisztes helytállást megcélozva.

Gyulafirátót SE (7.)–Ajka Kristály (5.): A gyulafirátótiak az idei első forduló óta képtelenek nyerni, míg a Kristály tavasszal még nem szenvedett vereséget. Ezzel együtt nem mondanánk, hogy fix kettes a találkozó, Rátóton senki nem mehet biztosra, ugyanakkor tény, hogy az ajkaiak most nagyobb erőt képviselnek.

Sümeg VSE (8.)–Balatonalmádi SE (6.): Mindkét alakulat két siker után, önbizalommal alaposan felvértezve léphet pályára. Szoros küzdelem várható, amelyen a döntetlen sem elképzelhetetlen.

A balatonfüredi bajnoki kezdését két órával előrébb hozták, az a meccs szombaton 14.30-kor rajtol. A többi találkozót 16.30-kor rendezik, két meccs (Gyulafirátóton és Sümegen vasárnap fúj sípjába a játékvezető) kivételével szombaton.

Az interneten, méghozzá a megyei igazgatóság hivatalos YouTube-csatornáján a Herend–Csetény-párharc követhető majd figyelemmel élőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában