Távol kerültek a döntőtől

2019.05.20. 21:19

A Haladás jól koncentrálva, kiütéssel nyert a bakonyiak otthonában

Alaposan elrontotta a veszprémi futsalünnepet a Haladás hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban. A vendégek 5-0-s sikerrel vetettek véget a bakonyiak döntős álmainak.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

1. FCV-Haladás 0-5 (0-2)

Veszprém, 1500 néző. V.: Farkas, Futó, Apkó. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon, Tar, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza, Bognár, Bencsik Á. Edző: Madarász János. Haladás: Sásdi – Horváth P., Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics, Horváth B., Melo, Sanchez, Hajmási, Pocaia, Vatamaniuc-Bartha, Vidák. Edző: Sziffer András.

Rengeteg érdeklődő, kiváló hangulat fogadta a szezon egyik legnagyobb derbijének résztvevőit. A Veszprém-Haladás csata voltaképpen arról döntött, hogy melyik együttes játszhat bajnoki döntőt a Berettyóújfaluval. A hazaiak voltak jobb helyzetben, nekik a győzelem mellett a döntetlen is kedvezett.

Az 1. FCV birtokolta többet a labdát, egyébként óvatosan kezdtek a felek, egy-egy kósza lövés nem jelentett komoly veszélyt a kapukra.

A 7. percben Melo villant, a szombathelyi játékos bombáját Schmidmajer bravúros reflexszel tolta kapufára.

A folytatásban több kakaskodást is láthattak a nézők a játéktéren, ekkor érződött először, mekkora feszültség dolgozik a pályára lépőkben.

Nem sokkal később újabb vendégbomba jött, ám ez utat is talált a kapuba, Dróth távoli szabadrúgásból lőtt óriási gólt, a labda a felső lécről pattant a vonal mögé, 7. perc: 0-1.

Néhány játékos kicsit túlpörgött, mikor valamelyest megnyugodtak a kedélyek, Tatai jelentkezett egy lövéssel, Sásdi védett.

A 12. percben Gyurcsányi kapott tűpontos labdát, a rutinos futsalos egyedül volt Sásdival szemben, ám a kapu fölé emelt.

A 14. percben Komáromi mentett a gólvonalról, a visszagurított labdát azonban Dróth kegyetlenül a hálóba zúdította, 0-2.

Tatai lövésénél kellett résen lennie Sásdinak, a másik oldalon Schmidmajer spárgázott ki egy próbálkozást.

A félidő hajrájában nyomott a Veszprém, ám nagyobb lehetőséget már nem tudott kialakítani.

 

A második játékrész elején veszélyes lövésekkel melegítettek a csapatok. Dávid remek helyről próbálkozhatott szabadrúgásból, ám labdája hiába volt erős, pontos nem, elkerülte a kaput.

A folytatásban nagy rohanásba kezdtek a felek, ez elvileg a Veszprémnek kedvezett, hiszen a bakonyiakat erőnlétben nem nagyon szokták felülmúlni a vetélytársak. A szombathelyiek azonban nyugodtak tudtak maradni, és továbbra is nagy fegyelmezettséggel védekeztek.

A 30. percben pedig újabb találatot értek el, Simic varázsolta Sanchez mellére a labdát szabadrúgásból, utóbbi pedig nemes egyszerűséggel a kapuba terelte azt, 0-3.

Tombolt a vendégtábor, ám a hazai szurkolók sem hagyták cserben övéiket, továbbra is hangosan buzdították az együttest.

A Veszprém öt a négy elleni játékra váltott és ment előre rendületlenül, ám ahogyan teltek a percek, egyre tompábbnak és reménytelenebbnek tűnt a társaság. Sásdi talált kis híján az üres kapuba, majd Komáromi lövését kellett védenie a Haladás hálóőrének.

A 35. percben Simic nem hibázott, a szerb az üres kapuba emelt, 0-4.

Innentől kezdve teljesen reménytelenné vált a helyzet, a Veszprém becsületből küzdött. Tatai közeli próbálkozását hatástalanították az ekkor már hihetetlen motiváltsággal és önbizalommal játszó vasiak.

A 40. percben a vendégek feltették a pontot az i-re. Sanchez lőtt újabb üres kapus gólt, 0-5.

Mindenki tudta, hogy kőkemény rangadó vár a Veszprémre, de ilyen eredményre senki sem számított. A Haladás minden tekintetben felülmúlta riválisát, s ha legalább egy pontot szerez a rájátszás utolsó körében, finálét játszhat. A bakonyiaknak pedig marad a bronzmeccs.

A jövő héten az 1. FCV a Nyírgyulaj KSE vendége lesz, a Haladás az Aramis SE-t fogadja.

Madarász János: – Ma bármihez nyúltunk, fordítva sült el. Rúgott gól nélkül nem lehet nyerni. Ez nem a mi napunk volt, de úgy gondolom, tükörbe tudunk nézni. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a bronzcsatára.

Sziffer András: – Alaposan felkészültünk a Veszprémből, csak a győzelmet tartottuk elfogadhatónak. Fontos volt az első gól, megnyugtatott minket. Taktikus játékkal nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában