A huszonegyedik helyen zártak

2019.06.25. 11:00

A harmadik futamban negyedikként értek célba a Gyapjas testvérek

Váltakozó sikerrel, összesítésben a huszonegyedik helyen fejezte be a marseilles-i 470-es világkupát a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) párosa, Gyapjas Zsombor és Gyapjas Balázs.

B. Virág Rita

A Gyapjas testvérek (jobbról a második hajóval) nagyot küzdöttek

Forrás: Facebook

A világkupadöntő utolsó teljes napján nagyon gyenge szélben két futamot rendeztek. A magyar hajó a sorrendben a kilencedik futamban a 27. helyen ért célba, majd az utolsó flottafutamon a 15. helyet érte el.

A Gyapjas testvérek (jobbról a második hajóval) nagyot küzdöttek
Fotó: Facebook

Gyapjasék legjobb helyezése a nyolcadik volt a világkupán, a második nap után sorolták őket ebbe a pozícióba. A legjobb futameredményük pedig a harmadik fordulóban elért negyedik hely volt. Mint megtudtuk, ezt a futamot az egész világkupa alatt a legerősebb, helyenként 30 csomós szélben bonyolították le. A füredi sportolóknak általában nem szokott kedvezni az erős, viharos szél, mert mindketten viszonylag könnyű testsúlyúak, azonban most ellentmondtak a fizika törvényeinek.

A medal race előtt már tudni lehetett, hogy az ausztrál Matt Belcher és Will Ryan behozhatatlan előnnyel vezet, így ők meg is nyerték a világkupát. Később az éremfutamokat elhalasztották, mert a verseny területén nem volt elegendő szél. A BYC párosa összesítésben így a huszonegyedik helyen zárta a világkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában