Sport

2016.03.11. 11:10

A harmadik helyet és a Szegedet akarják

Balatonfüred – A harmadik hely a tét az alapszakasz utolsó körében, ha pontot szerez a Füred, a Szeged ellen kezdi a rájátszást. A hazaiakat a visszavágás vágya is fűti.

Horváth Gábor

A PLER Budapest csapatát fogadja a kézilabda NB I alapszakaszának utolsó fordulójában a Balatonfüredi KSE, amely ha nem kap ki, harmadik pozícióban zár. A pontszerzés egyben azt is jelentené, hogy a felsőházi rájátszást az alapszakasz-első Szeged ellen kezdi a füredi csapat, amely eszerint a forgatókönyv szerint már jövő héten szerdán fogadja a Tisza-partiakat.

Fotó: Penovác Károly

És miért nem történne így? A BKSE jobb, mint a sereghajtó PLER, ráadásul akad egy kis elszámolni valója fővárosi riválisával.

- Tavaly érdekes meccsen kaptunk ki a PLER otthonában, természetesen szeretnénk kijavítani azt a csorbát. A szakasz utolsó találkozóján igyekszünk majd jó játékkal és győzelemmel kiszolgálni közönségünket – mondta el lapunknak Csoknyai István. A balatonfürediek szakvezetője hozzátette: most ugyan véget ér egy időszak, de pihenésre, lazításra nincs lehetőség, hiszen a jövő héten már ismét pályán lesz az együttes.

- Szerdán Gyöngyösön nagy csatában győztünk, becsületes, koncentrált játékkal. Most is ezt kérjük a fiúktól. Azt gondolom, a harmadik hely óriási eredmény, főleg, ha figyelembe vesszük, mennyi problémánk volt az utóbbi időszakban – jegyezte meg az edző.

A PLER október végén 27:25 arányban győzte le otthonában a füredieket. Az utolsó alapszakasz-találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!