Sport

2015.02.25. 19:00

A hibátlan Veszprém nagyon megverte a Brestet

Nem akarta nagyon megverni a listavezető MKB-MVM Veszprém a Meshkov Brestet a férfi kézilabda SEHA-Ligában, mégis a végére teljesen széteső hazaiak nagy zakót kaptak.

B. Virág Rita

Brest–Veszprém 17:29 (7:14)
Brest, 2000 néző. V.: Borocic, Markovic (szerbek). HC Meshkov Brest: Charapenka, Patotski (kapusok) – Babichev 1, Bozovic, Manojlovic 1, Kamyshyk, Spiler 4, Nikulenkau, Stojkovic 6, Shumak, Vukic, Baranau, Karacic 1, Rutenka 1, Razgor 1, Shylovich 2. Edző: Zeljko Babic. MKB-MVM Veszprém: Mikler (kapus) – Iváncsik G., Schuch 1, Ruesga 2, Ilic 2, Nagy L. 5, Jamali 1, Marguc 7, Terzic, Sulic 4, Lékai 3, Ugalde, Chema 1. Edző: Carlos Ortega.

A veszprémiek tartalékosan tudtak csak felállni a fehérorosz Brest elleni SEHA-Liga találkozón, miután Gulyás Péter családi okok miatt nem tudott a csapattal tartani, Christian Zeitz és Andreas Nilsson pedig megbetegedett.

A házigazdák kezdték a találkozót, Spiler betörése után gyorsan vezetést szereztek. Lékai válaszolt, s így ment ez 5:5-ig, addig kiegyenlített játékot láthatott a nagyérdemű.

A Veszprém nyitott védekezése láthatóan kedvezett a fehéroroszoknak, ám ezt Ortega mester igyekezett gyorsan orvosolni. Visszaállt a vendég együttes a zárt, hatos falra, ami bizony alaposan megzavarta a hazaiakat. A Brest kínlódott az egyre jobban védekező MKB-MVM ellen, rendszerint a támadásait passzívig játszotta, s csak elvétve tudta góllal befejezni azokat. A Veszprém négy perces gólcsend után (6:9) egyre jobban felpörgött, s többek között Nagy góljaival öt góllal elhúzott (7:12). A félidő utolsó perceiben képtelen volt betalálni a Brest, a bakonyiak viszont két élményszámba menő találattal tettek pontot a játékrész végére: előbb Sulic futott be elérhetetlennek tűnő labdát, majd kínai figura végén Ugalde szerzett pompás gólt.

Szünet után állandósult a különbség, a Veszprém félgőzzel is biztosan vezetett. A hajrához érkezve is tartotta a tempót az MKB, míg a fehéroroszok egyre jobban fáradtak, s 16:20-ról pillanatok alatt 16:26-ra alakult az állás. Ezután már csak a győzelem aránya volt kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!