Otthon tartott pontok

2019.03.20. 20:25

A jó formában lévő Dabas sem okozott gondot a BKSE-nek

Ismét magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat a Balatonfüredi KSE, amely szerdán hazai pályán nyert a kézilabda-élvonalban.

Horváth Gábor

Máthé Dominik hétszer talált a vendégek hálójába a szerdai összecsapáson

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BKSE-Dabas 26-19 (16-10)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Bősz – Hornyák, Máthé 7 (2), Szöllősi B 6 (2)., Topic 3, Szita 3, Bóka 2. Csere: Fazekas (kapus), Ferreira, Németh B., Déber 2, Semenov 1, Szöllősi O. 1, Vajda, Határ 1, Ág. Edző: Csoknyai István.

RotaChrom Dabas: Pallag 1 – Országh 1, Simovic 2, Borsos 5, Tokuda 4, Lepsényi, Zakics. Csere: Holló (kapus), Klyuyko 1, Bíró 1, Halász 2, Kekezovity 2 (2), Kiss, Ács. Edző: Tomori Győző. Kiállítások 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

Az idén remek formát mutató dabasiakat fogadta szerdán hazai környezetben a Balatonfüredi KSE, amely szintén kiváló mérleget tudhatott maga mögött az utóbbi hetekben.

A BKSE három bajnokit nyert zsinórban, emellett kvalifikálta magát a Magyar Kupa debreceni négyes döntőjébe. Fontos megjegyezni, hogy mindegyik találkozón meggyőző fölénnyel nyertek a Balaton-partiak, akik játéka ráadásul folyamatosan fejlődött ez idő alatt.

A Dabas 2019-ben egyedül a Gyöngyös vendégeként maradt alul (egy góllal), Csurgón döntetlent játszott, a többi bajnoki mérkőzését behúzta a csapat.

Máthé Dominik hétszer talált a vendégek hálójába a szerdai összecsapáson Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gyors gólváltás után kezdésnek Bősz és Pallag is bemutatott egy-két védést. Ezután a vendégek szereztek vezetést (1-3), a BKSE a kilencedik percben érte utol ellenfelét. A következő néhány perc kiegyenlített csatát hozott, majd a hazaiak fokozatosan elkezdték építeni előnyüket, 17. perc: 8-5. A Csoknyai István által elvárt remek védekezés és kapusteljesítmény mellett a Balaton-parti együttes az első játékrész végére hat gólra hizlalta a különbséget.

A vendégek persze nem adták fel a küzdelmet, a 34. percben 18-14-et mutatott az eredményjelző. Csoknyai mester időkérését követően Szita Zoltán volt eredményes, majd Szöllősi Balázs góljai következtek. Tíz perccel a vége előtt megint hattal vezetett a BKSE, 22-16.

Próbálkozott, igyekezett a Dabas, de a házigazda felőrölte vetélytársát. Végül egy Déber-duplával és egy Bősz-védéssel zárult a meccs, amelyen a balatoniak hét találattal voltak jobbak.

Dicséretes, hogy a balatonfürediek csupán 19 gólt kaptak, azaz kiválóan működött a védekezés, és Bősz Dániel szintén remek napot fogott ki. Támadásban Máthé Dominik és Szöllősi Balázs volt a legaktívabb. A BKSE legközelebb vasárnap lép pályára, akkor az EHF-kupában a spanyol La Rioja csapatát fogadja. A 14 órakor kezdődő találkozó helyszíne a Veszprém Aréna.

 

Csoknyai István: – Örülök, hogy sikerült folytatni jó sorozatunkat. A jó védekezés és kapusteljesítmény miatt sok könnyű gólt tudtunk lőni. Gratulálok a csapatnak.

Tomori Győző: – Gratulálok a Fürednek, remek sebességgel kézilabdázott. A nyitott védekezéssel sikerült meglepni ellenfelünket az elején, de támadásban túl sok hibát vétettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában