Sport

2017.08.11. 18:55

A jó rajtban bíznak - A fővárosban kezdi a szezont az újonc Pápai Perutz FC

PÁPA A felvidéki Ímely elleni 3:1-es győzelemmel lezárta a felkészülési mérkőzések sorát a Pápai Perutz FC. A csapat az elmúlt több mint egy hónap során nyolc edzőmeccset játszott, közben a vezetőség folyamatosan a keret megerősítésén dolgozott, végül tíz labdarúgó írta alá szerződését, és ugyanennyi játékos távozott Pápáról.

Haraszti Gábor

A tesztmeccsek nagy részével elégedett volt a pápaiak mestere, Marton Miklós úgy fogalmazott, sokat dolgoztak a nyáron, amennyire lehet, felkészültek a menetelésre, ugyanakkor néhány nem várt sérülés hátráltatta a teljes értékű munkát.

- Teljesen új csapatot kell építenünk, ami nem megy egyik pillanatról a másikra - emlékeztetett Marton Miklós edző.

- Egyelőre a biztos bennmaradásnál nem merünk merészebb terveket szövögetni, el kell telnie néhány fordulónak, hogy képet kapjunk az itteni erőviszonyokról. Szeretnénk a ránk jellemző támadófutballt játszani, természetesen az az ellenféltől is függ, hogy milyen taktikával lépünk pályára, biztos lesz több olyan bajnoki is, amikor erőnk nagy részét a védekezés emészti majd fel. Hajtós, a futballt játszó csapatunk lesz, olyan játékrendszerben gondolkodom, amiben mindenki tudja, mi a dolga és hol a helye, aki erre nem hajlandó vagy nem tesz meg mindent, sokáig nem lesz nálunk - vázolta a tréner.

A megye I-ben bajnoki címet szerzett keretből tíz játékos távozott, ugyanennyien érkeztek, a képen az új csapat Fotó: Babos Petra

A csapat edzője szerint meghatározó lehet, hogy az első néhány fordulóban milyen eredményeket érnek el, ezért három pontért utaznak a Pénzügyőr csapatához.

- Aki ismer, az tudja, hogy én mindig a győzelemben gondolkodom, így a nyitókörben is csak a három ponttal lennék elégedett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az első perctől nekiesünk majd ellenfelünknek, a harmadosztály teljesen más, mint a megyei mezőny, végig koncentráltan, okosan kell futballoznunk, és a helyzeteinkkel jól kell sáfárkodnunk. Szombati ellenfelünkről nem rendelkezünk túl sok információval, mindössze annyit tudunk, hogy náluk is nagy volt a játékosmozgás, így két átalakult együttes csap majd össze a nyitányon, bízom benne, hogy ebből mi jövünk majd ki jobban.

A Perutz FC augusztus 12-én a fővárosban csap össze a Pénzügyőrrel, egy héttel később - augusztus 19-én 17.30-tól - megyei rangadón, az FC Ajka ellen mutatkozik be a pápai közönségnek a csapat.

Nyári játékosmozgás a Perutz FC-nél, távozók: Szalai Gábor, Mészáros Dávid, Nagy Péter, Venczel Zoltán, Bolla Gergő, Szedlacsek Balázs, Györkös Zoltán, Györkös Bence, Ughy István, Ihász Márk.

Érkezők: Skriba Máté, Farkas Dániel, Koncsag Martin, Szabó Zsolt, Császár Attila, Sánta András, Hanzl Máté, Nagy Bálint, Kozma Máté, Németh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!