Badacsony 200

2019.10.15. 11:00

A Káli-medence és a Keszthelyi-hegység egyaránt része volt a bringatúrák útvonalának

Közel 250 biciklis vett részt az első alkalommal megrendezett Badacsony 200 elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrán, amely több távot is kínált az érdeklődőknek.

Horváth Gábor

A helyszíni nevezőkkel együtt közel 250-en pattantak nyeregbe a hét végén Tomajon Fotó: a szervezők

Fotó: KAISER Erika

A szervezők tájékoztatása szerint a Badacsonytomajról induló eseményen a 100 és a 70 kilométeres táv volt a legnépszerűbb. A túrák a Káli-medencét és a Keszthelyi-hegységet is érintették.

Sok család és gyermek indult el a 18 kilométer hosszú, vezetett kiránduláson, amely a szigligeti mólót vette célba.

– Számítottunk a nagyszámú érdeklődőre, de azt mi sem gondoltuk, hogy a száz előnevezett résztvevő mellé még 140 fő regisztrált a helyszínen. Ez összetett tervezést igényelt a teljes lebonyolítás során, amit érzésem szerint sikerült zökkenőmentesen megoldani – foglalt össze Tóth András fő szervező, akitől megtudtuk azt is, hogy a túra közben öt ponton ellenőrizték a teljesítést, és három frissítőpont segítette a célba érkezést, ahol több helyi kistermelőtől származó étellel-itallal készültek a segítők.

Elmondta: a rajthelyszín a Hableány étterem volt, amely kiváló infrastruktúrával rendelkezik, így nem meglepő, hogy a túra délutánján igazi piknikhangulat alakult ki a teraszon.

A helyszíni nevezőkkel együtt közel 250-en pattantak nyeregbe a hét végén Tomajon Fotó: a szervezők

Tóth András megjegyezte, a visszajelzések elégedettséget sugároznak, a résztvevők egytől egyig pozitív élményekkel tértek haza.

– Az idei sikerek tükrében a folytatás, azt gondolom, garantált, folyamatos cél a résztvevői létszám emelése és a régió további népszerűsítése – tette hozzá a fő szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában