Sport

2014.01.17. 12:50

Az örök mumus vendégeként

Veszprém - A női első osztályú kézilabda bajnokságban a Veszprém ismét idegenben lép pályára. Az érdi vendégszereplést siófoki követi.

Novothny Ottó

A találkozó érdekessége, hogy a két alakulat eddig közel egyformán szerepelt: mindkét csapatnak 11 pontja van. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a veszprémiek állnak jelenleg a nyolcadik helyen. Ez azért fontos, mert a tizenkét csapat az alapszakaszt követően négyes csoportokban folytatja a rájátszást. Vagyis a 8. hely nyugalmat jelent, hiszen nem lehet kiesni.

A veszprémieknek tehát nem is lehet más célja, mint megőrizni ezt a pozíciót, ehhez pedig nyerni kell idegenben. Ahogy azt egyébként a siófokiak tették Veszprémben, az őszi összecsapáson 32:29-es Balaton parti siker született.

- Kicsit fegyelmezettebb játékkal meglepetést okozhattunk volna Érden a legutóbbi fordulóban - kezdte Róth Kálmán a veszprémiek mestere. - Ellenfelünket huszonegy gólon tartottuk, miközben kevés olyan meccset játszottak korábban, ahol ne érték volna el a harminc találatot. Csakhogy a mi támadójátékunk meglehetősen gyenge volt, mindössze tizenhat gólt lőttünk.

A veszprémiek (kékben) ezúttal is idegenben küzdnek: a siófoki meccs tétje a nyolcadik helyezés (Fotó: Penovác Károly)

A Siófokkal egyébként a a bakonyiak évek óta ádáz küzdelmet vívnak és több sikerélményben volt részük, mint riválisuknak.

- A Fradival kötött együttműködésüknek köszönhetően az utóbbi időben alaposan megerősödtek a tópartiak. Plusz remek edzőjük is van és olyan kézilabdázókat is megtartottak, akik már évek óta együtt játszanak. Szóval érdekes mérkőzés várható.

A már említett őszi meccsen a félidőben még öt góllal vezettek a hazaiak (15:10), sőt a 47. percben is még hárommal. Mégis vereség lett a vége.

- Ellenfelünk támadásban erősebb, a védekezésük viszont sebezhető. Ugyanakkor nálunk a helyzet éppen fordított: ránk a jó védelem a jellemző, miközben az akcióinkkal vannak gondjaink. Mindettől függetlenül meglepetésre készülünk, mert meglehetősen erőszakosan szeretnénk ragaszkodni a nyolcadik helyünkhöz.

 

A két nemzetközi meccs idegenben

A veszprémiek január 31-én (Montargis városa 20.00) és február 2-án (Saran, 18.00) is Franciaországban lépnek pályára a KEK nyolcaddöntőben. Ez azt jelenti, hogy az előző körből történt továbbjutás után lemondtak pályaválasztói jogukról. Ennek magyarázatát Róth Kálmán adta meg: a szakvezető szerint anyagiakban vállalhatatlan volt az oda-visszavágó lebonyolítása. Emellett a francia ellenfél olyan erős, hogy minimális az esélye a magyaroknak a továbbjutásra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!