Sport

2014.06.15. 18:10

A kitartás bajnokai

Balatonfüred - Nyolcszáznál is több sportoló nevezett a harmadik alkalommal megrendezett Balatonman Triatlon Fesztiválra, amit a hétvégén tartottak meg a városban.

B. Virág Rita

Balatonfüreden évek óta szerveznek különböző triatlon versenyeket. A település adottságai miatt európai színvonalú versenypályán, pompás környezetben, vendégszerető városban, a sportra nyitott közönség előtt adnak randevút egymásnak a triatlonosok.

Ezúttal harmadik alkalommal tartották meg a Balatonman Triatlon Fesztivált, ahol három, rettentő kitartást igénylő távon mérethették meg magukat a jelentkezők. Ez a viadal egyben a Triatlon Magyar nagydíj egyik állomása is volt.

A Balatonmanen az idén nyolcszáznál többen indultak (Fotó: Gáspár Gábor)

Az ironman táv 3.8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,195 kilométer futást tartogatott. Itt a leggyorsabban Nagy Gergely (UTE), illetve Maya Urban (horvát) teljesítette az elképesztő távot.

A középtávon, amely egyben a Magyar Amatőr Bajnokság futama is volt, épp megfelezték az előbbi penzumot. Vagyis 1.9 kilométer úszás után jött a 92 kilométer biciklizés, majd a 21 kilométeres futás. A férfiaknál Flander Márton (MOGYI Baja-Pécs) nyert, a Veszprémi Triatlon Egylet versenyzője, Váraljai Vázsony pedig az előkelő nyolcadik helyen zárt. A nőknél Gelencsér Gabriellát hirdették ki győztesnek.

A speciál távon (1.9 km úszás, 180 km kerékpár, 10 km futás) Kerekes Ábel, illetve Wirth Eszter (Titán TC) győzedelmeskedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!