Sport

2009.08.27. 16:56

A Liverpoollal egy csoportban a Debrecen (frissítve: nyilatkozatokkal, csoportbeosztással)

Monaco - Az angol FC Liverpool, a francia Olympique Lyon és az olasz Fiorentina lesz a Debrecen ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

MTI

A csütörtöki, monacói sorsoláson a magyar bajnok az E jelű kvartettbe kapott besorolást. A csoportküzdelmek szeptember 15-től december 9-ig tartanak.
    
A Liverpool az elmúlt szezonban a Premier League harmadik helyén végzett, a BL-ben a negyeddöntőig menetelt, ahol a Chelsea állította meg. A Lyon hét év után szorult le a dobogó legfelső fokáról, harmadik lett a Ligue 1-ben, a BL-ben a nyolcaddöntőben a későbbi győztes Barcelona ellenében búcsúzott. A Fiorentina a Serie A negyedik legjobbja lett, a BL-ben pedig nem jutott a legjobb 16 közé.
    
A DVSC 1995 óta az első magyar csapat, amely a BL főtábláján szerepelhet.
    "Nem nagyon örülök ennek a csoportnak, hiszen igazából a Liverpoolon kívül nem találkozunk nagy csapattal, ugyanakkor a Lyon és a Fiorentina ellen nincs sok esélyünk - nyilatkozta a Digi Sport televíziós csatornának Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa. - Az esetleges továbbjutás szempontjából jobban örültem volna a H csoportnak, hiszen az Alkmaar és az Olympiakosz ellen lett volna esélyünk, gazdaságilag pedig a C csoport lett volna a legmegfelelőbb számunkra a Milannal és a Real Madriddal."
    
Szima az interjúban elmondta: a keretet tovább kívánják erősíteni, a hétfő átigazolási határidő lejárta előtt várhatón három új játékos, egy védő, egy középpályás és egy csatár érkezik a klubhoz, ugyanakkor távozni senki sem fog.
    
A sportvezető hozzátette: a vezetéssel olyan jegyárakat szeretnének majd megállapítani, hogy mindhárom hazai csoportmérkőzésen teltház legyen a Puskás Ferenc Stadionban.
    
Bücs Zsolt, a csapat pályaedzője elégedetten nyilatkozott az MTI-nek:
    "Nekünk innen már minden meccs ajándék, mindhárom ellenfelünk klasszis csapat. Élmény lesz játszani ellenük. A továbbjutásra nem látok esélyt, de azért megpróbáljuk megcincálni az oroszlánok bajszát." - fogalmazott.
    
Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása, ha nem is maximálisan, de azért elégedett a sorsolással:
    "Azt sajnálom, hogy a Barcelonát nem fogtuk ki, de azért nincs okunk panaszra, hiszen igazán nagy csapatokat rendelt mellénk Fortuna. A liverpooli Anfield Roadra eddig csak nézőként tudtam bejutni, most játékosként leszek ott a világ egyik leghíresebb szentélyében. Máris borsódzik a hátam! A Lyon és a Fiorentina is komoly gárdák, ha hazai pályán partiban tudnánk lenni velük, akkor az csodaszámba menne, de bizonyítottuk már, hogy van bennünk spiritusz." - mondta.
    
"A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz. - reagált a sorsolásra Rafael Benítez, a Liverpool spanyol vezetőedzője. -  A Lyonban rengeteg jó futballista van, még ha hét év után idén nem is nyertek bajnokságot. A Fiorentina egy történelmi klub, egy fantasztikus várossal, amikor még Claudio Ranieri volt az edző, eltöltöttem ott egy kis időt. A magyar labdarúgást az MTK-hoz fűződő kapcsoltunk által ismerjük, a Debrecen csak jó csapat lehet, ha bajnokságot nyert."
    
"A csoportunk kiegyensúlyozott, annyi bizonyos, hogy a Debrecennél papíron erősebbek vagyunk - mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke. - Lesz két nagyon jó összecsapásunk a Liverpoollal, ezek elsősorban a szurkolóink szempontjából jelentősek. Úgy gondolom, hogy szokásunkhoz hűen továbbjutunk majd a kvartettből." 
    
A csütörtöki sorsoláson a címvédő FC Barcelona az Internazionaléval, az ukrán Dinamo Kijevvel és az orosz Rubin Kazannyal került egy négyesbe.   
    
A BL 2009/10-es szezonjának csoportbeosztása:
    A csoport:
Bayern München (német)
Juventus (olasz)
Girondins Bordeaux (francia)
Maccabi Haifa (izraeli)

    B csoport:
Manchester United (angol)
CSZKA Moszkva (orosz)
Besiktas (török)
VfL Wolfsburg (német)

    C csoport:
AC Milan (olasz)
Real Madrid (spanyol)
Olympique Marseille (francia)
FC Zürich (svájci)

    D csoport:
Chelsea (angol)
FC Porto (portugál)
Atlético Madrid (spanyol)
APOEL Nicosia (ciprusi)

    E csoport:
FC Liverpool (angol)
Olympique Lyon (francia)
Fiorentina (olasz)
DVSC-TEVA

    F csoport:
FC Barcelona (címvédő, spanyol)
Internazionale (olasz)
Dinamo Kijev (ukrán)
Rubin Kazany (orosz)

    G csoport:
Sevilla (spanyol)
Glasgow Rangers (skót)
VfB Stuttgart (német)
Unirea Urziceni (román)
   
    H csoport:
Arsenal (angol)
AZ Alkmaar (holland)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Standard Liege (belga)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!