Női kézilabda

2019.03.14. 17:04

A második kalapba került a magyar válogatott

A magyar válogatott a jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon a szerbekkel, csehekkel, spanyolokkal, horvátokkal és lengyelekkel mérkőzik majd meg.

A második kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolása előtt.

A kontinentális szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a norvég és a dán válogatott a rendező jogán automatikusan tagja a mezőnynek, és a tavaly decemberi, franciaországi kontinenstorna dobogósainak – a franciáknak, az oroszoknak és a hollandoknak – sem kell selejtezőt játszaniuk. A magyarok legutóbb hetedikként zártak.

A kvalifikációs sorozat sorsolását április 4-én 18 órától tartják Koppenhágában, az első mérkőzéseket pedig szeptember utolsó hetében játsszák. Mind a hét csoportban négy csapat szerepel majd, és mindegyikből az első két helyezett jut ki a 2020. december 3-20. között esedékes tornára, amelyet Herningben, Stavangerben, Trondheimben és Oslóban rendeznek.

A selejtező kalapbeosztása:

1. kalap: Franciaország, Hollandia, Oroszország, Svédország, Románia, Montenegró, Németország

2. kalap: Szerbia, Csehország, Magyarország, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország

3. kalap: Ausztria, Fehéroroszország, Szlovákia, Törökország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Olaszország

4. kalap: Svájc, Izland, Portugália, Litvánia, Feröer-szigetek, Koszovó, az előselejtező győztese (Izrael, Finnország, Görögország, vagy Luxemburg)

A selejtező játéknapjai:

1. forduló: 2019. szeptember 25-26.

2. forduló: 2019. szeptember 28-29.

3. forduló: 2020. március 25-26.

4. forduló: 2020. március 27-28.

5. forduló: 2020. május 27-28.

6. forduló: 2020. május 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!