Sport

2017.09.04. 14:10

A Mecsek és a kánikula is nagy kihívást jelentett a tájfutóknak

Kilenc dobogós helyezést értek el megyénk tájfutói a baranyai megyeszékhelyen és környékén megrendezett Hungária-kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen a közelmúltban.

Bényi Kálmán

Az 1967-es megalapítása óta harmadik ízben újra Pécs környéke, Orfű és Abaliget térsége adott otthont Magyarország legnagyobb szabású nyári tájfutó rendezvényének. A színvonalas megmérettetésre 26 ország közel 1400 versenyzője adta le nevezését.

A fotón a legkiemelkedőbb Veszprém megyei eredmény birtokosa, Péntek Gréti látható kategóriájának eredményhirdetésén, aki a felnőtt női elit kategória 3. helyezettjeként végzett
Fotó: Kocsik Árpád

Mérő Edit sajtóreferens lapunk érdeklődésére a viadalról elmondta: - Öt egymást követő napon öt futamra került sor, de a sportolási lehetőségek sorát speciális versenyszámok (sörváltó, Trail-O, éjszakai és mobilos tájfutás) is gyarapították. A számos környékbeli kulturális és szabadidős programlehetőség mellett a résztvevők az éppen akkor, az orfűi tavon zajló sárkányhajó-regattán is részt vehettek. Érvényes, összetett végeredményhez a kupa valamennyi futamán hibátlanul kellett teljesíteni a gondosan megtervezett tájékozódási feladatokat, ami nagyfokú kihívást jelentett minden téren. A kánikula okozta fizikai többletmegterhelés mellett a terep sem volt éppen könnyű: a Mecsek töbrökkel, víznyelőkkel és szerteágazó, mély völgyekkel szabdalt részein kemény küzdelmeket folytattak a nevezők a hőséggel, a hegy-oldalakkal és egymással - teljesítőképességük határait feszegetve.

A Veszprém megyei klubokat képviselő tájfutók a remek helytálláson felül több futamgyőzelmet, valamint kilenc dobogós helyezést értek el.

Eredmények: M12C: 1. Bálint Gergő (VHS), M14B: 3. Angyal Dániel (VHS), M14C: 3. Chmelik Levente (VHS), M40: 3. Molnár Zoltán (THT), W21C: 2. Domán Fruzsina (THT), 3. Tanczer Viktória (VTC), W21E: 3. Péntek Gréti (BSC), W45: 3. Németh Zsoltné (VHS), Open Advanced: 3. Hites Viktor (VBT).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!