Sport

2017.05.24. 18:30

A megyei tenisz újonnan felálló vezetőségének komoly céljai vannak

VESZPRÉM Új elnökség állt a Veszprém Megyei Tenisz Szövetség élére. A cél: beindítani, megmozgatni és fejleszteni térségünk teniszéletét.

Horváth Gábor

Hosszú idő után történt változás a megyei tenisz irányításában, a közelmúltban felállt egy új, öttagú irányítótestület, elnöknek pedig dr. Hajba Csabát választották meg. - Az új vezetőség egyrészt reprezentálja a megyei tenisz-életet, másfelől nagyon aktív a sportágban - válaszolta érdeklődésünkre dr. Hajba Csaba ügyvéd, aki a Balatonfüredi Petőfi Sportkört is vezeti (az elnökség tagjai a nagyobb megyei klubokból érkeztek).

Az elnök hosszú évek óta a sportág szerelmese. Az egykori röplabdázó egy súlyos síbalesetet követően ragadott ütőt a kezébe, és amellett, hogy aktív játékos, mindenképpen szeretne tenni a megyei teniszélet előremozdításáért. - Azt láttam, láttuk, hogy a szövetség haldoklik, egyébként nem csak a mi megyénkben. Szlotta László főtitkár lemondott, neki köszönet, hogy 15 évig voltaképpen egyedül vitte a feladatokat. Muszáj volt gyorsan cselekedni, hiszen be kellett indítani a csapatbajnokságokat.

Megyénkben az első, másodosztály mellett szenior- bajnokság működik. Az elnökség elfogadott egy versenyprogramot, amelybe ezeken kívül több másik, felnőtt- és utánpótlás-viadal is belefért. Hajba Csaba kiemelte: ez csak a kezdet, komoly terveik vannak, de az idei amolyan válságév. Meg kell oldani a problémákat, tisztázni például a Magyar Tenisz Szövetséggel fennálló viszonyt, és ezt követően lehet és kell fejlődni. - A megyei zászlóshajók, a veszprémi, a balatonalmádi, a pápai és a balatonfüredi egyesület jól működnek, sokan űzik a sportágat és akadnak fiatal tehetségek. Aztán több olyan kisebb klub van, amely próbálkozik, de elsősorban pénzügyi problémákba ütközik. A megyei szövetség szeretné az anyagi alapokat megteremteni különböző szponzorok és az országos szövetség támogatásával.

A szövetség új elnöke, dr. Hajba Csaba Fotó: a szerző

Térségünkben több százan űzik versenyszerűen a sportágat, a hobbiteniszezőkkel együtt pedig több ezerre tehető az ütőt rendszeresen kéz- be vevők létszáma. A pályák száma elegendő, a minőségen viszont van mit javítani.

Az új elnök kiemelte: készítenek egy akciótervet, amely többek között kiterjed a megyei bajnokságok feldúsítására. Növelnék a csapatok számát, a megye II-be junior- együtteseket vonnának be. Szeretnének olyan versenyeket tető alá hozni, amelyeknek van marketingértéke, ezáltal komolyabb szponzorokat is bevonzhatnának a sportág helyi szintjére.

- Kevesünk van, a feladatunk, hogy innen elinduljunk - foglalt össze Hajba Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!