együttműködési megállapodás

2018.09.27. 16:57

A megyeszékhely futballjának jövőjéért

Mind a három egyesület profitál a hivatalossá tett együttműködési megállapodásból, a jövőben a felnőtt labdarúgás is felvirágozhat.

Piltman-Horváth Barbara

– Már régóta együttműködünk egyesületi szinten, eddig is próbáltuk úgy szervezni a munkát, hogy a gyerekek átjárhassanak a klubok között az edzésekre, ezzel a szerződéssel hivatalossá is tettük – mondta Rajki Tamás, a 1. FC Veszprém ügyvezetője az okirat megkötésének alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.

– Szeretnénk bebizonyítani, hogy a futsal és a nagypályás labdarúgás jól megfér egymás mellett, sőt kiegészítik egymást. A megállapodás értelmében heti egy alkalommal az edzők kis csoportos edzést tartanak VFC USE-nak, az utánpótlás egyesület pedig játékosokkal segíti a futsal klubot.

Szabó Péter, a Veszprémi FC USE ügyvezetője hozzátette, ez egy adok-kapok, ahol mindenki egyenrangú félként van jelen. – Ez alatt a duális képzés alatt olyan technikai és taktikai fejlődésen mennek keresztül a játékosok, amiből mindenki profitálhat. Egyre nagyobb létszámú gyermek jelentkezik hozzánk, így külön öröm, hogy mindegyikükkel tudunk foglalkozni. Nem feltétlenül lesz minden egyes jelentkezőből nagypályás futballista, lehet futsal játékos is – mondta. Az ügyvezető jelezte, szeretné használni a duális képzés előnyeit a felnőtt játékosoknál is, hogy új motivációt, impulzust adjon nekik. Ezzel Lantai Balázs szakmai vezető is egyetértett, kiegészítve, hogy a jelenlegi futsal csapatot is többségében VFC USE-játékosok alkotják, az irányt már meghatározták és szeretnék, ha ez így is maradna. – Ezzel is szeretnénk növelni Veszprém sportját.

Finta Péter, a Szilágyi DSE elnöke és Halmay György, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola igazgatója és önkormányzati képviselő egyaránt azt emelte ki, hogy a hosszú távú cél mindenképp a veszprémi labdarúgás fejlődése. – Voltak szép és kevésbé szép időszakai a helyi labdarúgásnak. A közös jó ápolása hozhat újra szebb jövőt. Most olyan szakemberek kötöttek megállapodást, akik szakmailag szívesen és hatékonyan működnek együtt, nem utolsó sorban pedig a gyerekek is szeretnek hozzájuk járni – húzta alá a képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában